Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Dag 8: Las Vegas


Vanmorgen was het dan zover. We gaan naar VEGAS!!!!!
We hadden nog brood en beleg, dus even een kort en snel ontbijt en daarna waren we klaar om te gaan.

Omdat het gisteren zo slecht weer was hadden we 2 uitkijkpunten van Bryce niet gezien. We hadden de wekker lekker vroeg gezet zodat we ook daar nog even konden gaan kijken.
Onze eerste stop was Sunset Point. Het zag er niet echt zonnig uit en het was ook een beetje fris (na al die dagen boven de 30 graden is alles er onder koud hahaha)


Daarna naar Faiyland Point. Volgens de brochure zou dit punt in de ochtend prachtig zijn. We hadden de zonsopgang al gemist, maar toch was het prachtig om naar te kijken.
 Nadat we alles hadden bekeken en alle foto’s waren gemaakt gingen we op weg naar Zion National Park. Dit ligt op de weg naar Vegas en dat wilden we ook graag zien.
Onze rit ging nog door de Red canyon. Met z'n mooie rode rotsen en twee van deze grappige tunnels.
In het plaatjes Glendale hebben we net als gisteren een korte stop gemaakt.
Paul liep even terug over de weg om naar hele oude Amerikaanse auto’s te kijken. Ik heb even kunnen genieten van alle rust en zaligheid om mij heen.
 We kwamen aan de oostkant van Zion National park binnen. Meteen was het een mooi natuur spektakel. De weg is gemaakt van de rotsen uit het park. Dit geeft de weg zijn mooie rode kleur. De weg ging lans mooie rotspartijen en omhoog de berg op.


De eerste stop van Checkerboard Mesa. Door de groeven in de rotsen lijkt het net een schaakbord.


Halverwege kwamen we bij een hele lange tunnel. Deze is ongeveer 1,7 miles lang en gaat dwars door de berg heen. Er zijn wel wat gaten ingemaakt zodat je niet helemaal door het donker rijd. We moesten even wachten voor de ingang, want het bleek een eenrichtingsweg te zijn. Er waren wel twee rijstroken, maar ik denk dat dat veel te gevaarlijk rijden is.
Na ongeveer 5 minuten mochten we erdoor heen. Wat een ervaring. Het was er heel erg donker, dus daarom geen foto’s haha. Paul heeft nog een video gemaakt met z’n telefoon. Ben benieuwd wat dat gaat brengen.


We wilden eerst naar het Visitor center rijden voor meer informatie over het park. Daar bleek geen parkeerplek te zijn. We gingen kijken of we het park konden bekijken zonder kaart. Helaas was her park alleen begaanbaar met de speciale pendelbus. En omdat we ook nog naar las Vegas moesten rijden hebben we dit niet gedaan. Het zou te veel tijd kosten om alles te kunnen bekijken.
We hebben toch bij het Visitors Center een plekje kunnen vinden en hebben alle informatie op de bordjes gelezen. Gelukkig konden we wel foto’s maken van alle schoonheid om ons heen.
Toen was het tijd om naar Vegas te gaan.
Het was een lange rit en het was warm buiten.
Aan het begin van de middag kregen we honger en wilden we tanken. We zijn gestopt in St. George. Een grote stad net voor Vegas. Ik had zin in een salade. Gelukkig verkoopt de Mac deze ook en onze maagjes werden gevuld met een “gezonde” maaltijd.
 Eenmaal in de auto duurde het niet lang voordat Paul riep: kijk daar in de verte! En daar lag het: Las Vegas. Heel gaaf om re zo naar toe te rijden. Als je het in de verte ziet duurt het nog een tijd voordat je er bent, maar de pret begint al meteen.


We wisten niet helemaal hoe we van de snelweg af moesten. Het is er ook zo druk en alle afslagen zijn raar. We zijn dan ook twee maal onze afslag voorbij gereden. Wij allebei in de stress natuurlijk, maar gelukkig nadat we de juiste afslag weer hadden genomen kwamen we eindelijk op de stip uit.
Wat een spektakel meteen. Overal mensen en knipperde lichtjes.
We waren ook per ongeluk onze parkeer garage voorbij gereden, maar gelukkig kun je regelmatig de auto draaien van weg helft.
We zochten een goed plekje om te parkeren en zijn eerst gaan inchecken.
De lobby van dit hotel was niet te vergelijken met alle andere die we bezocht hebben. Meerdere balies en een korte wachtrij. We hadden gelukkig genoeg om naar te kijken tijdens het wachten.
Toen we aan de beurt waren kregen we een upgrade. Ik weet niet precies waarom, maar volgens mij omdat we nergens gebruik van gaan maken en omdat we een rookvrije kamer wilden. Hoe dan ook, ik zei niks en kreeg een upgrade.
De kamer was inderdaad prachtig. Als dit geen upgrade is dan weet ik het niet meer.
We zaten in de Mardi Gras toren op de 22e verdieping.
We hadden uitzicht op de strip. We konden het  Mirage hotel rechts voor ons zien en Caesars Palace aan de andere kant. We hadden ook een prachtig uitzicht over Las Vegas.Omdat we een beetje moe waren zijn we een tijdje op onze kamer gebleven. Alles begint toch pas nadat het donker is geworden.
Rond 7 uur (kan ook 8 zijn geweest in verband met andere tijd weer in Nevada) zijn we naar buiten gegaan.
Het was super druk op de strip. Overal liepen mensen. Iedereen was erg beleefd en er werd niet geduwd. We liepen gewoon met z’n allen achter elkaar totdat er iemand een hotel, casino of iets anders in ging. Er was veel te zien om ons heen. Alle hotel deden hun uiterste best om mensen naar binnen te lokken met mooie lichtjes en shows. We zijn naar het Venitian hotel gelopen. Dit ligt bijna naast ons hotel.
Het leek alsof we in Venetiƫ waren. Alles was zo nagemaakt dat het echt leek.
Ook binnen hadden ze aan de details gedacht.
Overal zagen we dure designer winkels. Lekker kijken en niet kopen hahaha.
Na ons bezoek aan Venitian zijn we doorgelopen naar een groot winkel centrum. Helaas daar ook veel dure merken zoals Dior, Chanel, Louis Vuillton.
Na al dit slenteren over de stop was ik enigszins gebroken en wilde graag terug naar het hotel.
We hebben nog wel de fonteinen van het Bellagio hotel gezien. Heel erg mooi!

Eenmaal op de kamer zaten we te wachten op de vulkaan uitbarsting van de Mirage (hadden we eerder op de avond in de verte gezien). Helaas heb ik deze niet meer gezien, want ik ben als een blok in slaap gevallen. Ik was echt heel erg moe.


4 opmerkingen:

 1. Gaaf hoor, Vegas! Dat lijkt me ook geweldig. Ik kan me voorstellen dat jullie moe zijn. Jullie rijden behoorlijke afstanden en zijn de hele dag buiten. Dat knaagt heerlijk aan de energie. Hebben jullie het nog heel lang vol gehouden.

  Voor zover ik weet is dit standaard in Amerika dat mensen netjes zonder duwen achter eklaar lopen of in de rij staan. Daar was ik ook heel verbaasd over.

  Super zeg, een upgrade. Dat is altijd lekker en dan nog wel een rookvrije kamer. Toppie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahah was je zo moe!!!! Wat jammer dat je dat gemist heb! En heftig indrukwekkend zoveel mensen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een overgang he van die schitterende natuur weer terug in het veel mensenland. Hebben jullie nog gegokt of moet ik het antwoord daarop bij morgen zoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige foto's. Dat was het wachten zeker waard!!

  BeantwoordenVerwijderen