Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Dag 14: San Francisco

We zouden vandaag ook nog in San Francisco blijven, maar toch hadden we de wekker om 8 uur gezet.
We hebben naar het nieuws op tv gekeken, want we wilden graag weten wat het weer zou doen. Het is nog steeds erg koud en dat zijn we al twee weken niet gewend. Van 100 graden Fahrenheit naar 65 graden is een groot verschil.
Het bleek vandaag zo’n 63 graden Fahrenheit te worden en we waren dus blij dat we een lange broek hadden meegenomen.
Ons ontbijt bestond uit een heerlijk suikerbrood met kaneel en koffie (thee voor Paul) bij Starbucks. Daar moesten we nog naar toe. Dat stond tenslotte nog op mijn lijstje.
Broodje was lekker en mijn Cappuccino smaakte prima. Misschien had ik beter iets anders moeten bestellen, want echt bijzonder vond ik het niet. Het was een gewone Cappuccino. Wel een grappig weetje: onze achternaam blijkt nogal moeilijk te zijn hier. Een naam met twee woorden zijn ze niet gewend en we moeten het elke keer spellen. De dame van Starbucks bleek het ook te moeilijk te vinden en op mijn beker stond dan ook Debo hahaha.
Bij de winkel van het hotel hebben we een speciale kaart voor de Cable Car gekocht. Voor $14 kan je de hele dag gebruik maken van de tram, de bus en natuurlijk de Cable Car. Wat een bijzondere ervaring. De eerste stop lag naast ons hotel. We moesten wel een overstap maken om naar Fisherman ’s Warf te komen. De wagen voor de “mooie” route was bomvol dus hebben we de mindere route genomen. Ook mooi en vooral al die leuke straten maakte de rit heel apart.
We kwamen aan bij Fisherman ‘s Warf en we zijn richting Pier 39 gelopen.


Dit is de meest bekende pier van San Francisco. Hier liggen zeeleeuwen heerlijk te genieten van de zon. Wat is het bijzonder dat deze dieren speciaal naar deze pier komen om te relaxen.


Helaas was het nog steeds mistig, dus Alcatraz was lastig te fotograferen. Gelukkig hadden we een speciaal model die wel graag op de foto wilde.
We gingen verder kijken op de pier en kwamen op een gezellige winkelstraat. De hele pier staat vol met winkels en restaurants. Allemaal gericht op de toeristen. T-shirts, petjes, sleutelhangers en magneten speciaal van de stad. Volgens mij hebben wij dat niet in Gouda. Als we één winkel hebben is dat veel en bijzonder. Wat je ook zoekt, hier kun je het vinden. Ze hebben er zelfs een speciale winkel voor alle feestdagen.

We genoten van alles wat we zagen. Je kunt hier heerlijk genieten van de omgeving, de mensen en de winkels. En als je honger krijgt staat er binnen handbereik een eetgelegenheid voor je neus.
Wij kregen ook trek en als je in San Francisco bent moet je Chum Chowder soep in Sour Bread eten.
Dit is krab soep geserveerd in een broodje.


We vonden een “take out” restaurant en hebben onze lunch op een bankje met gezellig uitzicht op gegeten. Het smaakte verrukkelijk! Een soort van zachte pastei. De krab was niet overweldigend en de soep trok heerlijk in het broodje. Het was geen kleine lunch en Paul was bang dat we het niet op konden. Ik heb een klein stukje brood moeten weggooien, maar Paul heeft alles opgegeten.
Na pier 39 zijn we naar Ripley’s, Believe It or Not gelopen. Een grappige “museum” met allerlei rare en vreemde dingen. Schilderijen gemaakt van kurk, punaises en zelfs snoep. Maar ook rariteiten waren er tentoongesteld. Zoals de naam al zegt: Believe It or NOT. 

Wat een gave tentoonstelling. We keken onze ogen uit. Er waren ook interactieve dingen. Dit maakte alles nog veel leuker.
Aan het eind van de tentoonstelling konden we nog door een spiegel doolhof. Heel erg grappig. Door lichteffecten en spiegels heb je geen idee waar je heen gaat.
Toch hadden we de uitgang snel gevonden. We besloten nog een keer te gaan. Ook hier was de uitgang snel gevonden. De dame van ingang vroeg ons om de route van de andere kant te nemen. Dit was wel iets moeilijker. Maar toch stonden we snel weer buiten. Toen daagde ze ons uit om tegen elkaar te racen. Allebei via een andere ingang en kijken wie er als eerste uit zou komen.
Ik heb gewonnen en heb eventjes op Paul moeten wachten. Die kwam gewoon via dezelfde ingang buiten waar hij naar binnen was gegaan. Heel knap, maar helaas niet gewonnen hahaha.
Het was ondertussen al laat in de middag en we besloten om nu met de Cable Car de mooie route te nemen richting hotel.
Bij de halte was het mega druk. Op dit punt draaien ze ook de Cable Cars. Dus het duurde even voordat we in mochten stappen. Het werd steeds kouder en de wind waaide hard. We hadden wel een vestje aan, maar nog stonden we te bibberen. Gelukkig waren we niet de enige, want ik zag meer mensen trillen van de kou. Ik weet niet hoelang we hebben moeten wachten, maar het zal meer dan een half uur geweest zijn.
We waren zo verkleumd dat we besloten direct naar het hotel te gaan. De rit maakte alles wel weer goed. We gingen stijl omhoog en weer naar beneden. We zijn weer een ervaring rijker.
Bij het hotel hebben we eerst een warm vest aangetrokken en daarna besloten wat we zouden eten. Aan eetgelegenheden komen we niet tekort, maar het werd toch Subway. Heerlijk zo’n broodje. En met al die groente erop lijkt het ook nog gezond. Helaas door het vlees met kaas en saus is het toch een calorieën bom. Maar na een dag als vandaag mag dat best.
In eerste instantie wilden we nog even weg met de auto, maar we hebben besloten om toch lekker op de hotel kamer te blijven.
Nagenieten van deze geweldige dag.

4 opmerkingen:

 1. Wat een reis zeg....gaaf hoor. Jullie hebben in hele korte tijd wel heel veel gezien. Een hele ervaring. Maar helaas aan alles komt een eind. Morgen nog 1 dag LA en dan weer aan op Gouda. Wij zijn in ieder geval blij als jullie weer thuis zijn. Ik zal niet op schiphol zijn, maar kom ´s middags even langs, als jullie tenminste niet zijn ingestort haha. Nou geniet nog even van die laatste uren en goee terugvlucht. X ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat balen dat het zo koud is. Maar je kan hier komen opwarmen hoor want het wordt 32 graden. Heerlijk benauwd!

  Zeg, op dat bankje hebben Michael en Steven ook gezeten. Hebben ze het even verplaatst van Florida naar San Fransisco? Hahaha. Leuk dat jullie er ook op hebben gezeten. Jullie zouden toch ook naar het echte bankje gaan? Heb ik dat gemist of hebben jullie dat gemist?

  Leuk dat jullie naar Ripley zijn geweest. Weet ik eindelijk wat ze daar nu laten zien.

  En zo´n ritje met zo´n cable car lijkt me ook helemaal gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk zeg en inderdaad die cable car moet je gedaan hebben!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ja het is frisjes in Sf, ik heb ook nog jaren een sweater gehad die we toen uit nood gekocht hebben, wij waren niet zo slim om warme kleding mee te nemen.
  Wel leuk dat je SF met Gouda vergelijkt, ze verschillen wel in meer opzichten als alleen het aantal souvenirwinkeltjes. Maar zwervers heb je overal, eng he als je per ongeluk in de verkeerde wijk terechtkomt. Maar daar staan wel heel veel superervaringen tegenover he.

  BeantwoordenVerwijderen