Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Donderdag 28 Juli: Disney Boardwalk en Disney Springs

Vanmorgen kwamen we maar moeizaam op gang.
Waarschijnlijk heeft gisteren toch meer impact op ons lijf gehad dan we verwacht hadden.
Paul ging het ontbijt klaar maken en ik begon aan het verslag. We hadden zoveel meegemaakt dat ik daar wel even zoet mee was.
Omdat we toch nog even weg wilde had Paul de lunch klaar gemaakt. Voor ons beide een heerlijke bagel met Philadelphia, kaas en ham. Een heerlijke combinatie.
Ik heb de foto’s geladen en in het blog gezet en daarna konden we vertrekken.

Ons doel was vandaag om naar Disney Boardwalk te gaan en daarna door te rijden naar Disney Springs (Down Town Disney).
De Boardwalk stond goed aangegeven op de bordjes, maar toen we de juiste weg insloegen stonden we voor een poort.
We vroegen of we naar binnen mochten en na het tonen van een ID met foto konden we doorrijden.
We gingen op zoek naar een parkeerplaats.
De bordjes voor Public parking leidden ons weer richting ingang en Paul besloot om op een lege parkeerplaats de auto te parkeren.
Ik zag dat alle auto’s hier een briefje op het dashboard hadden liggen en vond het toch niet wijs om hier te parkeren. We wisten tenslotte niet of dit de public parking was.
Uiteindelijk volgden we de juiste borden en reden weer door de slagbomen naar buiten. Aan de overkant van de straat zouden we wel kunnen parkeren.
Maar voor deze slagbomen stond een bord dat er alleen werknemers mochten komen. We vroegen het aan een man die we van deze parkeerplaats zagen komen en die zei dat als we achterin zouden parkeren dat het dan geen probleem zou zijn.
We hadden nu in ieder geval een plekje. Nu maar hopen dat de Boardwalk een beetje leuk is.


We kwamen uit bij een groot meer met inderdaad een boardwalk.
Na het maken van een paar foto’s werden we aangesproken door een Disney member die reizen verkoopt.
Hij legde ons uit dat het alleen leuk is als de avond valt. Dan komen alle restaurantjes en cafés tot leven.Nu liepen er voornamelijk vakantiegangers rond die iets gingen eten.
Toch besloten we een klein rondje te doen.
Er bleek ook nog een klein Disneywinkeltje te zijn en we hebben gezellig staan kletsen met één van de medewerkers.
Aan de andere kant van de Boardwalk vonden we het ESPN café. Hier ging Paul vragen of ze een Tampa Bay Rays pin van Mickey Mouse hadden. Helaas zat deze niet in het assortiment, maar ze konden wel een busje regelen die ons naar het hoofdgebouw zou brengen waar ze de pin misschien wel zouden hebben. We bedankten vriendelijk en gingen op weg naar onze auto.


Al met al viel het een beetje tegen. In de avond zal het er best gezellig zijn en natuurlijk zag alles er prachtig uit, maar dit was niet voor herhaling vatbaar.

Nu maar door naar Disney Springs, want daar zitten meer winkels die ons bevallen.
Na een korte rit konden we parkeren in de Orange garage.
Deze was vorig jaar nieuw en nu bleek dat ze ook een Lime garage hadden.  Er is flink gebouwd afgelopen jaar.
Via de roltrappen liepen we Disney Springs in.
Het was duidelijk te merken dat de boel veranderd is.


Eerst zaten alle winkels bij het water, maar nu is er achter een heel nieuw stuk bij gebouwd waar zich winkels bevinden. Niet onze smaak, maar het zag er allemaal wel heel mooi uit.
Al snel kwamen we uit bij het gedeelte waar we voor kwamen. De Disney winkels en de Legowinkel.
Als eerste was Disney aan de beurt.
Vorig jaar heb ik Duffy gekocht. De reisbeer van Mickey. Paul heeft dit jaar ShellieMay gekocht. Dit is dezelfde beer, maar dan een meisje.
Nu kun je de beer helemaal in stijl aankleden en wij ging op zoek naar een leuke outfit.
Paul is op zoek naar een Tinkerbell outfit en ik weet dat er ook een Peter Pan pakje is.
Tinkerbell is wel gevonden, maar Peter Pan nog niet. We wachten nog even totdat we ze allebei tegelijkertijd kunnen kopen. Dat scheelt weer geld. 
Wat was het heerlijk om hier weer te lopen.
We genoten van alle winkeltjes die Disney te bieden had. We bezochten de Market Place, waar ze Disney voor volwassenen verkochten. Mooie kunstwerken en bijzondere kleding.
En natuurlijk konden we de kerstwinkel niet overslaan.
Wat een leuke winkel is dit toch. Je komt er meteen in de kerstsfeer. Ook dit jaar hebben we alle mooie kerstornamenten laten hangen. Glas is lastig te vervoeren en het is veel te duur.
In een andere winkel zagen we nog echte patriottische poppen. Heel mooi met schattige gezichtjes, maar niet echt iets om mee naar huis te nemen. Voor $50 kan ik iets veel leukers kopen.


Bij de Pin Trading winkel hebben we nog gezocht voor een Aladin pin. Ze hebben een hele nieuwe, maar Paul is nog niet zeker of hij deze wilt kopen.

Via de nieuwe loopbrug liepen we naar de Lego winkel.Ook hier hadden ze flink verbouwd. Alle grote legofiguren staan nu niet meer in de winkel, maar bij de grote ingang. Veel beter omdat iedereen er mee op de foto wilt en je steeds om die mensen heen moest lopen.

Paul was op zoek naar het kasteel van Doornroosje. Deze komt binnenkort uit, maar helaas hadden ze die nog niet staan.
Hij vond wel iets anders en ik besloot deze voor hem te kopen als verjaardags cadeau. Hij krijgt het ook pas als hij jarig is.
Bij de kassa is Paul ook nog officieel lid geworden van de Lego club. Hij heeft zelfs een VIP pasje gekregen.
Zijn dag kon dus niet meer stuk.

 

We besloten om de rest van het gebied te bezoeken.
Er is best wat veranderd hier en we moesten even zoeken naar wat vertrouwde punten.
Af en toe liepen we een winkel in om te kijken wat ze er zoal verkochten.
Bij de voetbal winkel ging ik uiteraard op zoek naar Nederlandse shirts. Ik vond er alleen eentje van de KNVB. Wel oranje, maar verder viel het wat tegen.


Sommige Disney winkels waren veranderd in Star Wars winkels. Het was er heel druk en iedereen wil zo’n lichtzwaard. Ik sla even over en vond wat andere leuke souvenirs waar ik alleen wat foto’s van gemaakt heb.
Het is leuk, maar we hoeven het niet te hebben.


 

Uiteindelijk kwamen we bij de Orange parkeerplaats uit en liepen richting lift.
Hier werd ons door een medewerker gevraagd naar onze Disney ervaring. Natuurlijk wilde wij hem wel helpen met zijn vragenlijst.
Daarna gingen we naar boven op zoek naar onze auto die natuurlijk aan de andere kant van de garage stond.

Ondertussen was het al 5 uur geweest en reden we richting huis. Onderweg stonden we even in de file, maar gelukkig viel de vertraging mee.


Voordat we het terrein opreden zijn we even gestopt voor een kleine boodschap.
We moesten nog wat broodjes en vuilniszakken halen. Morgen word het vuil opgehaald en na grondig zoeken bleek dat we geen vuilniszak in huis hebben.
Dat is wel het nadeel van een huis. Je moet alles zelf verzorgen.
Gelukkig zijn de zakken niet duur en kunnen we met een gerust hart weer van alles in de prullenbak gooien.


Voor het diner hadden we twee pizza’s in de oven gegooid. Het is altijd even wennen met al die Amerikaanse apparatuur. Thuis ben je gewend aan je eigen apparaten. Hier moet je alles ontdekken.
De pizza’s waren dan ook een beetje verbrand aan de onderkant, maar verder smaakten ze prima.


De rest van de avond hebben we heerlijk ontspannen bij het zwembad.
En natuurlijk de vuilnisbakken buiten gezet hahaha!


Morgen weer een nieuwe dag.4 opmerkingen:

 1. Wat doen jullie leuke dingen! Zo'n budgetvakantie is prima te doen dus. Heel de dag omgeven door Disney en Lego. Wat wil een mens nog meer. Zou heel leuk zijn als jullie alletwee en pakje kunnen vinden voor de knuffels. Dus deze vakantie gewoon op zoek ernaaar. En volgende week niet vergeten om dan weer het vuil buiten te zetten haha! Paul de vuilnisman,kan hij misschien nog weleens voor solliciteren als het hem goed afgaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat jullie niet een rondje om het meer hebben gelopen. Het is daar schitterend qua natuur en je komt er een aantal grote Disney hotels tegen. Aan de overkant van het meer kan je zo'n mooie foto's maken van de boardwalk. Wij hebben er overdag erg van genoten.
  Die vlechten van Elsa en Anna staan jullie schitterend. Ik zou de look echt zo houden. Let is gooooooo!
  De Disney winkel is echt heel leuk he! Ik ben benieuwd of wij nog wat terug kunnen vinden bij Disney Springs. Wij zijn er al even niet geweest. Het lijkt erop dat het terrein van Pleasure Island verbouwd hebben en weer in gebruik genomen. Misschien gaan wij ook nog even kijken.
  Ja, een eigen villa is top, maar je moet helaas wel alles zelf meebrengen. Ook de vuilniszakken, wasmiddel, afwasmiddel en vaak ook de wc rollen. Er hangt er één. Maar dat is peanuts bij zo'n mooi verblijf. Gelukkig konden jullie de vuilnisbak weer buiten zetten. Het was een heerlijk relaxed dagje. Die heb je ook nodig tijdens de vakantie. Gewoon een paar uurtjes wat doen in plaats van de hele dag. Vergeet niet dat de temperatuur je ook moe maakt als je de hele dag bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi 'budget' vakantie is voor mij daagje scheveningen:-)

  Heerlijk om jullie verslag te lezen. Kijk alweer uit naar het volgende verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te zien hebben jullie het prima naar je zin. En wij genieten lekker mee .Mooi al dat lego . Groetjes en geniet er van Poekie.

  BeantwoordenVerwijderen