Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Dag 11: Mammoth Lakes


We werden wakker met een lekker warm temeratuurtje. Het was half 8 en nu al 100 graden Fahrenheid.
Er zaten ook raven op de hekjes. Gaaf om zo'n grote vogel in het wild te zien.

Na het uitchecken zijn we op weg gegaan.

Op aanraden van de balie medewerker van de avond ervoor zat er een Ghost Town op de route. Dat klonk natuurlijk heel erg spannend.
We besloten er een kijkje te gaan nemen.
  

Het was een oud vervallen stadje met resten van gebouwen. Het zag er niet echt eng uit, maar je weet maar nooit wat er 's nachts allemaal gebeurd.
Ik zag nog wel resten van een oude winkel. Misschien leuk voor een tweede filiaal. Een kleine verbouwing en we kunnen open hahaha.

We bleken aan de noord kant van Death Valley te zitten. Tom zei dat we terug moesten, maar we wilden niet weer helemaal door de vallei en de hitte. We besloten onze eigen route te rijden.
Deze bracht ons door een prachtig landschap met hoge bergen en mooie bomen.


Bij het plaatsje Oasis moesten we even over een weg die dwars door de bergen ging. Het was een kronkelige weg. Heel spannend ook, want je kon er niet te hard rijden. Paul vond het geweldig! Ik heb volgens mij iets te vaak: Remmen! geroepen. Het leek wel of we in een achtbaan zaten. Ook al hield Paul zich netjes aan de snelheid.
De weg leidde ons naar Big Pine. Daar besloten we te tanken.
De aardige dame van het tankstation hielp ons bij het tanken, want we deden iets niet goed en kregen geen benzine.
Na het afrekenen hebben we nog even staan kletsen. Ze adviseerde ons om in Mammoth Lakes de waterval te bekijken. Ze zei dat het uitzicht spectaculair zou zijn.
We bedankten haar voor haar vriendelijkheid en alle hulp en we vertrokken richting Mammoth Lakes.
Ook dit was weer een mooie rit. Het zijn wel veel kilometers, maar door de omgeving en met alle indrukken onderweg gaat de tijd heel snel.
Tom leidde ons niet helemaal de goede kant op, maar met onze eigen kaart kwamen we netjes in het dorp aan.
We zagen ons hotel niet en besloten door te rijden op zoek naar de waterval.
De weg leidde ons langs prachtige bergen en een spectaculair uitzicht. De weg stopte op een bepaald punt en hier zijn we even uitgestapt om deze mooie natuur op foto en film te zetten.
We konden maar op één manier terug en dat was via dezelfde weg.
We wisten aan welke straat het hotel lag en deze hadden we dan ook snel gevonden.
Het is een leuk hotel met een zwembad en minigolfbaantje. Omdat we de temperatuur toch iets te koud vonden (gisteren 115 graden Fahrenheit en nu 76) hebben we hier geen gebruik van gemaakt.

We hadden aan de receptioniste gevraagd waar de waterval lag en nadat de koffers op de kamer stonden zijn we er heen gereden.
We bleken op hetzelfde punt, maar aan de andere kant van de weg te hebben gestaan. Wat een grap. We waren dus heel erg dicht in de buurt.
Het is geen grote waterval, maar wel een mooie. We hebben wat foto’s van de bovenkant gemaakt en zijn daarna naar beneden gereden.
Ook daar weer wat foto’s.Je kunt hier heel mooi kamperen en we reden langs de camping plekken. Veel mensen komen naar de Lakes om te vissen en te varen.
Ik zou Hattem wel kunnen inruilen voor deze schoonheid om mij heen. Helaas ligt het wat verder van huis.
Op onze terug weg kwamen we langs de brandweer kazerne. En daar stonden een paar mooie brandweerauto’s. Speciaal voor Dylan (ons kleine neefje van 4 die ook graag brandweerman wil worden) zijn we ernaar toe gereden voor wat foto’s.
Er stond een brandweerman en Paul vroeg of we foto’s mochten maken. En dat mocht. De meneer was heel vriendelijk en vroeg waar we vandaan kwamen. Toen hij hoorde dat we uit Nederland kwamen riep hij wat collega’s die moesten poseren voor de camera. Zij hadden allemaal hun tenue nog aan en kwamen net bij een brand vandaan. We hebben speciaal voor onze kleine vriend wat foto’s genomen en wat staan kletsen met de brandweermannen. We kregen ook nog een speciale verrassing voor Dylan mee. Hij zal er vast blij mee zijn. De foto’s zijn super geworden en wij zien er wel een mooie uitvergroting in voor op zijn nieuwe kamertje.


We kregen honger en besloten bij het restaurant bij het hotel te eten. We hadden een coupon van 10% en vonden dit wel een goede deal.
Weer hebben we een maaltijd gedeeld. We kozen voor Steak met frietjes. Als drankje wilde Paul graag een Heineken proberen. Lekker natuurlijk, maar we mochten $5 afrekenen. Dit was de laatste keer dat Paul Heineken heeft gedronken in de States hahaha.Ik had helemaal een raar drankje. Ik bestelde een ijs thee. Heel normaal in Holland. En wat kreeg ik hier: een echte koude thee. Met ijsklontjes en een schijfje citroen. Bij elke slok verwachte ik een heerlijk Lipton ice  smaakje, maar in werkelijkheid was het net of ik mijn thee te lang had laten staan.
We hebben wel heerlijk gegeten en daar ging het om.
Terug in het hotel heeft Paul nog thee gehaald bij de receptie. In elk hotel krijg je op de kamer alleen maar koffie (behalve in Vegas daar krijg je niks) en dat lust Paul niet. Gelukkig kreeg hij een paar zakje en heeft hij voor morgen ochtend ook een lekker bakkie net als ik.
De rest van de avond weer rustig aan gedaan.
Internet is al beter en ik probeer zoveel mogelijk foto’s op de site te zetten.
Morgen vroeg op, want dan gaan we naar Yosemite!4 opmerkingen:

 1. Ja leuk een nieuw filiaal in een ghosttown. En wie gaat daar dan de boel leiden? Paul met je vader als achtervang?

  Hahaha, geweldig. Jullie zijn nu al verpest. 24 graden is koud. hahahaha. Dan hoef je niet meer naar hier te komen. Trek je winterjas maar alvast aan. hahaha.

  De foto die Paul op Facebook heeft gezet is al prachtig. Ik ben erg benieuwd wat jullie verder nog voor mooie foto's hebben gemaakt. Wat een mooie parken. Dat is zeker genieten.

  Wel leuk van die brandweermannen om nog even te poseren. Dat indt Dylan vast geweldig en wat goed dat jullie er even langs zijn gereden.

  Fijn dat er weer internet is. Dat is toch lekkerder en ben je nog een beetje verbonden met het thuisfront. Ik vind het super, want nu kan ik weer meelezen!!!

  Trouwens raar van die icetea. Ze hebben ook in de states gewoon meerdere smaken icetea. Maar misschien moet je dan even melden dat je de frisdrank wil?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een nieuwe winkel daar is voor je klanten ook niet te doen hoor!haha. Leuke reis weer en wat zijn ze toch vriendelijk daar. Wat een temp verschil dan toch weer je zou er nog ziek van worden.....en dan die icetea geweldig lag helemaal in een deuk!!! Fijne reis weer verder

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je de zouttorentje ook nog gezien? Misschien krijg ik antwoord als ik de foto's zie. Ik vond deze het meest spectaculaire van de lakes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Foutje van mij, het moesten de monolakes zijn met die zoutpilaren

  BeantwoordenVerwijderen