Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Dag 3: Palm Springs

Vanmorgen ging de wekker om acht uur af.
Door de warmte was ik meteen wakker en ben lekker gaan douchen.
Paul is vandaag jarig (hiep hiep hoera!!!!!) en ik wilde hem graag verrassen.
Toen hij onder de douch stond heb ik stiekem de auto en de kamer versierd met echte Hollandse slingers. Hij vond het ontzeggend leuk. Ik had ook wat kleine dingetjes bij Disney gekocht en dit kreeg hij als cadeau van mij.
Na een snelle foto van de kamer (was ik gisteren vergeten) konden we om 10 uur vertrekken.


Traditie getouw zijn we voor Paul z'n verjaardag pannenkoeken gaan eten. Deze zijn wel iets anders dan die in Nederland, maar ze smaken er niet minder om. Lekker met aardbeien en boter.
Bij deze maaltijd kregen we ook eieren, bacon en geraspte geroosterde aardappels. Niet het ontbijt dat we gewend zijn hahaha.


Na ons ontbijt zijn we in de auto gestapt op zoek naar een supermarkt. We kwamen terecht bij K Mart.
We waren totaal verbaasd dat een supermarkt met deze grote geen gezonde dingen hadden. er stond 1 kleine display met brood en een koelkast met melk en jus 'd orange. Voor de rest was het veel snack en non-food. We hebben wel water en koekjes voor onderweg gekocht.

Omdat Paul groot fan is van het tv programma StorageWars zijn we speciaal naar de winkel van één van de hoofdpersonen van die serie gereden. Now and Then is een tweedehands winkel van de eigenaren Brandi en Jarrod. Zij kopen opslagruimte op en verkopen de spullen die ze daarin vinden.
Paul was helemaal in z'n nopjes. Helaas waren de "sterren"van de serie niet aanwezig, maar we hebben wel een foto met handtekening gekregen. Paul heeft een speciaal t-shirt gekocht. trots stond hij op de foto bij de vrachtauto die ook op tv te zien is.Na dit leuke uitstapje zijn we richting Palm Springs gereden.
En onderweg kom je soms hele grappige borden tegen hahaha.


Maar eerst even langs de Wall Mart voor wat boodschapjes. Deze was wel erg mooi en groot. We wisten niet waar we kijken moesten. Ik was al gewaarschuwd dat de scrapspullen moeilijk te vinden waren en dat was ook hier het geval. Quilten en stof versieren is blijkbaar helemaal hot, want de schappen lagen vol met al dit soort spullen.
We hebben wel wat Disney spulletjes gekocht, want dit scheelde heel veel met wat het in het park kost. We hebben een t-shirt voor $8 en bij Disney kost een gemiddeld t-shirt $30. We blijven natuurlijk Nederlanders en zijn zuinig met ons geld. En deze waren net zo leuk. Ik heb ook nog nagellak gekocht met een bijzonder effect. Paul heeft de kleur uitgezocht. Ik ga deze zo snel mogelijk uitproberen, want ik ben erg benieuwd.
Nadat we hadden afgerekend gingen we op weg naar het hotel in Palm Springs.
Natuurlijk kwamen we in de file terecht, maar door het mooie uitzicht vonden we dat niet zo erg. het landschap werd steeds maar mooier en de berger steeds maar groter.Het was jammer dat dee lucht zo fel was. Nu lijken de foto's wat waziger.
Halverwege zijn we nog even gestopt voor een korte pauze. We hadden appelmoes met appel en aardbei gekocht en deze smaakte heerlijk. In onze koelbox met ijs bleven ze lekker koel.Vlak voor Palm Springs staat een heel groot windmolen park. Zoveel windmolens bij elkaar hadden we nog nooit gezien. Erg indrukwekkend.De temperatuur buiten bleef stijgen zodra we onze eindbestemming naderde.
Toen we bij ons hotel aankwamen en uit de auto stapte leek het wel of je in een over zat. De luchtvochtigheid is erg laag dus voelt het warm aan, maar het zweet druipt niet over je rug. Warm , maar niet vervelend.Onze kamer is op de derde verdieping achterin. Een mooie kamer met een groot 2-persoonsbed.
Vooral het uitzicht is prachtig hahaha.
Nu snap ik ook waarom de gordijnen dicht zaten toen we binnen kwamen.


Nadat alle koffers in de kamer stonden zijn we bij de Pizzahut gaan eten. We besloten een grote pizza te nemen met 5 toppings naar keuze. Omdat de pizza in 8 stukken gesneden werd konden we het precies delen. Ik wilde Champions en Paul salami. De andere 3 toppings waren hetzelfde. We hadden gevraagd of ze op 4 stukken de salami wilden doen en op die andere de Champions. Dit was geen probleem en zo hadden we allebei onze eigen pizza.


We kregen een echte Amerikaanse stijl limonade glas. en die hebben we helemaal leeggedronken. Joepie voor ons. Ook de pizza is helemaal opgegeten. Hij was dan ook erg lekker.

Het zwembad van het hotel is 24 uur per dag open en rond 9 uur besloten we om lekker te gaan zwemmen.

 Daar kwamen we in gesprek met 3 Amerikaanse vrouwen. Oma, moeder en dochter. Super gezellige mensen die graag wilden weten waar we vandaan kwamen. Toen we zeiden dat we uit Gouda kwamen waren we meteen dikke vrienden. Ze waren verzot op Goudse kaas. Het was super gezellig en we hebben heel veel gelachen. Zij waren op een korte vakantie vanuit San Diego. Het klikte goed en het was dan ook helemaal niet erg om lekker lang in het water te liggen.
Toen ik er uit ging om weer terug te gaan naar de kamer kwamen ze nog even gedag zeggen. Ze vroegen of we een knuffel wilde (can I give you a hug) lekker Amerikaans hahaha.
Dat wilde ik wel en vroeg zij het op de Hollandse manier wilden: 3 kussen. Helemaal geweldig natuurlijk, want dat zijn ze niet gewend.
Ze waren helemaal trots dat ze Hollandse mensen hadden leren kennen en nog wel uit Gouda!
Met het chloor nog in de haren zijn we lekker naar bed gegaan.4 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verslag, leuk he de eerste keer USA met die 'open" amerikaanse mensen. Ja ja iedereen daar kent GOEDA cheese. Ne weet ik nog niet waar je pannenkoeken hebt gegeten is het IHOP geworden of wafle house. Nu ga je echt het wilde westen in, niet meer in de grote stad LA. Nog heel veel fun morgen op jouw dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. K-Mart is geen supermarkt maar een warenhuis. Het staat bekend als heel goedkoop, maar wij vinden het altijd maar een troepje. Fijn dat je nu wel een mooie Walmart hebt gevonden. Daar kan je zo heerlijk in verdwalen tussen al die spullen. Ik heb er maar weer een Disney nachtpon bij. Elke jaar eentje en ze passen iedereen, want ze zijn one size!

  Toppie dat jullie de pannenkoekentraditie al voor het ontbijt hebben kunnen inzetten. Dat missen jullie ouders nu wel. Die hebben niets. Gek he dat je hier de aardappelen al voor het ontbijt krijgt. Hadden wij vorig jaar ook. Ik heb het geprobeerd, maar het was toch niet mijn ding zo vroeg op de ochtend.

  Lachen dat jullie bij Brandi en Jarrod zijn geweest. Hahaha, ze hadden vast ruzie ergens anders, zoals altijd.

  Ook wel lekker zo'n Kingsizebed, maar voor jullie zijn twee Queensizebedden misschien wel lekkerder.

  En natuurlijk de afronding van de dag in een heerlijk warm zwembad is ook niet verkeerd met deze temperaturen. Hier is het rond de 35 graden met een hoge luchtvochtigheid. Ik geloof dat jullie het daar wat lekkerder hebben.

  Even nog: in een aantal restaurants kan je gratis refills krijgen van je limonade. Maar om heel eerlijk te zijn kom ik ook meestal niet verder dan één glas. Haha

  Ik hoop dat vandaag ook een super dag is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sandra en jeroen zijn in hattem.daarom kunnen wij nu zelf even een berichtje achterlaten.wat heerlijk om jullie blog te lezen
  Fijn dat jullie het zo naar het zin hebben.hebben jullie mijn sms nog ontvangen.laat even weten. Zo ja dan kan ik nog wel een keer wat sturen.het blog ziet er geweldig uit. Blijf vooral genieten .doe voorzichtig in de grand canyon.niet van de rotsen vallen.heel veel dikke knuffels en kussen van pap en mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuk verslag....ik ben er helemaal bij....!!7

  BeantwoordenVerwijderen