Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Dinsdag 28 Juli: Bowlen

Ik werd vanmorgen weer voor de wekker wakker. Ik heb prima geslapen, maar blijkbaar gaat mijn interne klokje nog steeds rond acht uur af.
Na een heerlijke douche heb ik mijn koffer uitgepakt en alles netjes opgeruimd.
We hadden afbak broodjes gekocht en met een Amerikaanse oven is het altijd even uitzoeken hoe alles werkt.
Ook Paul was ondertussen wakker geworden en kwam kijken hoe ik aan het tobben was met de knopjes van de oven.
Ik had geen idee wat ik aan het doen was, maar plots ging hij opwarmen. Daarna konden de broodjes erin en was het weer uitvogelen hoe de kookwekker werkte. Nadat ik weer op vele knopjes had gedrukt en er allerlei piepjes waren afgegaan, zag ik eindelijk het klokje terug lopen en kon ik mij weer richten op de rest van het ontbijt.
Met vers gebakken broodjes en roerei was het weer een heerlijk begin van de dag.


We hadden besloten om vandaag naar Down Town Disney te gaan om te bowlen.
Helaas regende het en besloten we nog even thuis te blijven. Dit gaf ons de tijd om even te face timen met paps en mams. Ook Sandra was online en konden we even gezellig kletsen. Voor hen was de dag al bijna voorbij en bij ons was hij net begonnen. Dit blijft elk jaar een vreemd idee haha.

Eindelijk werd de regen minder en besloten we om toch maar te gaan.
De rit naar Down Town Disney was kort. Ons appartementen complex ligt tegen het Disney terrein en binnen een kwartier zitten we in een Disney park. Das toch wel een fijne gedachte.

Bij Down Town Disney hebben ze vorig jaar een parkeergarage gebouwd. Daar was genoeg plek om onze auto te parkeren.
Via een roltrap liepen we direct het terrein op. Ze zijn nog flink aan het verbouwen om Down Town Disney nog groter en leuker te maken. Het bouwterrein is netjes afgeschermd en je hebt geen last van de bouw.Al snel was de bowlingbaan gevonden.
Na het betalen van de baan en het opgeven van onze schoenmaat werden we naar onze baan gebracht. We konden een uur lang bowlen in een geweldige omgeving. Dit is toch wel iets anders dan de bowlingbaan bij ons thuis.
Ik mocht als eerste en gooide meteen een strike. Wat een bak! Helaas staat dit niet op foto of op video. Maar dit hadden we dan ook niet verwacht.
In het begin ging het aardig gelijk. We moesten even zoeken naar de juiste bal, maar er werden aardig wat pins omgegooid.
Bij elke strike en spare werd een klein vreugde dansje gedaan en we hadden grootste lol.
Maar na twee potjes stond ik al aardig voor in de punten telling.
Gelukkig kunnen we tegen ons verlies en Paul nam het goed op. Hij heeft wel een dubbele strike gegooid.We kregen al een beetje trek en besloten om iets te eten te bestellen.
We kozen de curly fries met nacho cheese en bacon. We bestelden ook één glas Sprite. De glazen en porties zijn hier altijd erg groot dus konden we prima delen.
Het bord met patatjes was ook aardig groot en met z’n tweeën koste het ons moeite om alles op te eten. Maar het is gelukt en het smaakte ook erg goed.De tijd tikte weg en er kwam op ons scherm te zien dat we nog een kwartier de tijd hadden.
We waren net begonnen aan ons vierde potje en halverwege werden er nog een paar minuten op de klok bij gezet. Zo konden we onze wedstrijd afmaken.
Uiteindelijk heb ik ook deze gewonnen. Vier wedstrijdjes en vier keer gewonnen. Ik was helemaal in mijn element. Bij het laatste potje had ik een eindscore van 149 en Paul had een score van 105.
Het was een gezellig uitje en we hebben heel veel plezier gehad.

We zouden nog langs alle andere winkels wandelen, maar helaas regende het toen we de bowlingbaan verlieten.
We moesten even schuilen omdat het zo hard regende.
Nadat het iets minder werd zijn we maar gaan lopen. We werden nat, maar gelukkig zorgde de heerlijke temperatuur er voor dat het prima te doen was.
We gingen op zoek naar een Disney petje voor Billy (onze reis beer). Paul zijn reis eendje heeft er ook eentje.
Tijdens onze zoektocht hebben we verschillende winkels bezocht.
Natuurlijk moesten we even naar binnen bij de Lego winkel. We gingen kijken of ze de nieuwe box van The Big Bang Theory hadden staan. We hadden verwacht dat ze het voorbeeld hadden staan, maar plots zag Paul de doos. Hij wil deze graag hebben en dacht dat hij pas op 1 augustus zou uitkomen. Er kwam een medewerker en we hebben even gekletst. Hij vertelde dat ze de box eerder hadden gekregen omdat ze op het Disney terrein zitten en het één van de grootste Lego winkel van Amerika is.
Paul was in ieder geval heel erg blij en heeft meteen de box gekocht.We liepen door naar de grote Disney winkel en gingen op zoek naar het kleine petje.
We zagen veel leuke souvenirs, maar geen petje.
Wij worden altijd erg blij van dit soort winkels. Er is altijd veel te zien en je word er heel erg hebberig van. Gelukkig zijn we allebei een beetje een krent en konden we de portemonnee in de tas laten.
Ik vind Disney leuk, maar wil er niet zoveel geld voor uitgeven. Wie weet wat we deze vakantie nog aan leuke souvenirs tegen komen.
Het was ondertussen al vier uur en we hadden nog steeds geen petje gevonden. We hadden wel alle Disney winkels bezocht en we kunnen niet wachten tot we naar een Disney park gaan. De stemming zit er al in.

We zijn terug gelopen naar de parkeer garage en Tom ingesteld voor International Drive.
Hier zit ook souvenirs winkel die vorig jaar tot onze favoriet behoorde.
Na een korte rit reden we de parkeerplaats van de winkel op.
Helaas was hier ook geen petje te vinden. We vonden het ook een beetje tegen vallen. De T-shirts die we vorig jaar gekocht hadden hingen er nu weer. We hadden niet het idee dat er veel nieuwe dingen waren. Jammer dat iets tegen valt als je er zo naar hebt uitgekeken.
Maar wie weet vinden we nu een nieuwe winkel die dit jaar favoriet gaat worden.

Het was al bijna etenstijd en we reden terug naar huis.
We hadden een heerlijke maaltijd met pasta, kip en groente. Een diepvries maaltijd die je in de pan doet en laat sudderen op het vuur. Het smaakte prima en als toetje hadden we een mooie rode appel. Zelfs in Amerika kun je gezond bezig zijn hahaha.

Het bleef de hele avond zachtjes regenen en we hebben wat tv gekeken.
Paul was moe en besloot om even op bed te gaan liggen. Na een uur heb ik hem wakker gemaakt en gezegd dat hij maar gewoon moest gaan slapen.
Morgen is het weer een nieuwe dag en als het weer het toe laat willen we naar Disney Hollywood Studio’s.

Wat we ook gaan doen, het wordt in ieder geval gezellig.

4 opmerkingen:

 1. Langzaam maar zeker komen jullie in de buurt van Disney. Leuk al die aparte dingen die jullie doen. Ik maak heel wat idee-notities voor 2016. Ben benieuwd welk idee morgenochtend bij jullie opborrelt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat jullie gingen bowlen . Paul kan zeker naar huis nu hij de lego heeft gescoord ;-). Mag niet elke keer reageren van Paul heeft hij voor de vakantie duidelijk gemaakt hihi. Veel plezier en groetjes van Poekie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super zeg bowlen met Mickey ballen. Dan maakt het toch niet meer uit wie er wint. Wel jammer dat het bleef regenen. Wij nemen wel wat zonnetje mee. Zeg Marion, Olaf staat je super!! En van de Legowinkel wordt je toch altijd al blij. Zeker als je ook nog de doos kan kopen die je wil hebben! Jullie hebben de regenachtige dan prima weten in te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is er dan toch van gekomen,bowlen stond al op het lijstje van vorig jaar. Jullie hebben alletwee gewonnen hoor,Paul beste man en Marion beste vrouw,haha! Leuke foto van Paul achter het stuur,zo'n open dak is wel chique! En dan de legodoos al gescoord,de dag kon niet meer stuk voor hem !!

  BeantwoordenVerwijderen