Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Woensdag 29 Juli: Disney Hollywood Studio's

We hebben voor deze vakantie 7 dagen Disney geboekt. Dat lijkt veel, maar met vier verschillende parken zijn ze zo voorbij.
Vandaag stond Disney Hollywood Studio’s gepland.
In dit park staat alles van de film centraal. Een prima park om mee te beginnen.
Na een ontbijtje konden we rond tien uur vertrekken.
Ons appartement zit dicht bij het Disney terrein en we waren er dan ook zo.
Na het betalen van de parkeerplaats (volgens mij hebben ze de prijzen verhoogd) werden we naar onze plek geleid. Natuurlijk helemaal achterin. Je kunt met een treintje naar de ingang, maar wij zijn gaan lopen. Qua tijd zal het niet veel schelen en opgepropt zitten in een treintje met nog meer Disney gasten is ook geen pretje.
Na de tassen controle gingen we op zoek naar de kassa. We hadden een voucher waar we onze Disney pasje mee konden halen.
Paul heeft een pasje van Donald Duck en ik van Minnie Mouse. Blijkbaar vond de kassière dat wel een leuke combinatie hahaha.
Nu mochten we dan echt het park op.
Het thema dit jaar is Frozen Summer Fun en overal hoorden we muziek uit de film.(hier stond Bill Cosby hahahaha)

Het was al weer een jaar geleden dat we hier liepen en we moesten even uitvogelen waar we heen wilde.
Paul had een paar fastpasses geregeld. Helaas niet voor de attracties waar we echt in wilden. Waarschijnlijk waren we met onze kaartjes net iets te laat.
Maar de fastpasses die we wel hadden waren ook erg leuk. We konden meteen naar onze eerste.

Belle en het Beest is altijd een feestje om naar toe te gaan. Met zang en dans word het verhaal verteld. Het is één en al gezelligheid. Je krijgt meteen zin om mee te doen.
Volgens mij hadden ze dezelfde Gaston als vorig jaar. Wat een spierballen had deze man. Vorig jaar had Gaston ook al zulke spieren. Of ze worden speciaal getraind voor deze rol, of het is gewoon dezelfde man. Hoe dan ook, hij was heel goed in zijn rol.
We hebben genoten van de show.We besloten naar de andere kant van het park te lopen omdat daar onze volgende attractie met fastpass zou zijn.


We zouden gaan kijken naar de Muppets 3D show.
Hier zijn we vorig jaar een paar keer in geweest. En iedere keer moesten we er hard om lachen.
De wacht rij was maar 5 minuten dus we besloten onze fastpass niet te gebruiken. Er zou vast nog wel een plekje voor ons zijn.
Ook deze show was genieten. Helaas was het dezelfde als die van vorig jaar. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Achter ons zat een meisje die na drie minuten ergens van schrok en begon te huilen. Blijkbaar vond ze de 3D effecten maar niks. Later zag ik dat haar broertje door de hele show geslapen had. Wat een grap hahahaDe Muppets zitten vlak bij de show: Lights, Motors, Action. We zagen alle mensen richting de tribune lopen en zijn ze maar gevolgd. Er stond een nieuwe show op het programma en wij waren net op tijd.
Dit is vooral een show die Paul heel gaaf vind.
Rokend rubber en achtervolgingen. Je krijgt te zien hoe een actie film met stunts word opgenomen.
Het is een leuke show, maar wat een herrie met al die racende auto’s hahaha.
De stunts zijn best spectaculair. Er vliegen auto’s over vrachtauto’s en ze rijden op één wiel. Er lopen ook stuntmannen rond die beschoten worden en van gebouwen vallen. Natuurlijk overleefd de held van het verhaal en komt alles goed.
De finale is wel heel gaaf. De held vliegt door een raam, over een vrachtauto en komt met veel vuur veilig aan de grond. We konden de vlammen van de explosie voelen.
Paul was op een beter plekje gaan staan om betere foto’s te maken, maar het blijft met zo’n show altijd moeilijk. Gelukkig hebben we de video nog hahaha.Na deze show begonnen we een beetje trek te krijgen.
Natuurlijk waren we onze snacks vergeten. We hadden speciaal worteltjes gekocht en popcorn zodat we altijd iets te snacken hadden. We zijn deze in onze enthousiasme gewoon vergeten.
We liepen eerst naar de eetgelegenheid die het meest in de buurt was. Ze hadden er wel snacks, maar dan kreeg je (voor onze begrippen) meteen een hele maaltijd.
Vorig jaar hadden we een muffin gekocht en we besloten op zoek te gaan naar de muffin winkel.
Deze was snel gevonden en we kozen een heerlijke uit. Vreemd dat je voor een grote muffin minder betaalt dan voor een cupcakje. En we hadden ook meer keus in smaken.
Ik koos voor aardbeien muffin en Paul koos een dubbele chocolade muffin.
Ze smaakten heerlijk. Ik had nog een stukje over en besloot deze te bewaren voor later die dag.We liepen richting de show van de kleine zeemeermin. Ook hier hadden we fastpasses voor.
We kwamen langs het grote podium en zagen Olaf gezellig dansen en zingen.Door dit grote podium moest de tovenaars hoed van Mickey verdwijnen. Erg jammer, want het was een bekent icoon van dit park. Hopelijk staat hij ergens veilig opgeborgen en vinden ze er later een mooi plekje voor.

In de rij van de kleine zeemeermin hebben we staan kletsen met Nederlanders. Altijd leuk om je eigen taal te spreken. Het was een stel met een klein meisje. Ze vertelde in geuren en kleuren over de geweldige vakantie in Amerika. Het meisje vond het erg leuk dat ze met andere Hollanders kon kletsen en ze bleef naar ons zwaaien en kletsen.
De show was leuk. Met mooie muziek en laser effecten kregen we het idee dat we echt onder de zee zaten. Het verhaal van Ariel werd verteld en gelukkig liep het ook deze keer goed af.
Na de show liepen we door de straat van Pixar. Hier zie je overal speelgoed aan de muren hangen en voelt het alsof je in Toy Story zit.
De attractie had een lange wachtrij. Zonder een fastpass gingen we niet in de rij staan.
We bekeken de kaart en besloten naar de sing-a-long van Frozen te gaan.
Voordat we de show zouden bezoeken hebben we nog naar de film Frozen Fever gekeken. Deze hadden we in het vliegtuig ook al gezien, maar hij blijft leuk.
En nu hoefden we niet zo lang in de rij voor Frozen sing-a-long.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar het was een super show. Het verhaal werd op zeer komische wijze verteld en we konden mee zingen met alle liedjes. Het duo dat het verhaal vertelde zorgde ervoor dat we regelmatig in een deuk lagen. Wat een grappige mensen waren dat.
Natuurlijk was er aan het eind weer sneeuw dat door Elsa getoverd werd.
Ik vond dit één van de leukere attracties die we vandaag bezocht hebben.


Na de show zijn we door gelopen naar The Great Movie ride.
Ook van deze rit kunnen we altijd genieten.
We hebben ‘m al een paar keer gedaan, maar je word heerlijk rustig door alle film gereden. En je weet maar nooit wat er tijdens de rit nog kan gebeuren.
Het was ondertussen al tijd om te eten.
We liepen naar het restaurant om de hoek en zochten iets uit wat we lekker vonden.
We kozen beide voor de burger met shrimp. Na ons bezoekje aan Bubba Gump vorig jaar, lusten we nu wel gefrituurde gamba’s.
In plaats van patat namen we appelschijfjes. Lekker gezond hahaha
De hamburger was heerlijk. Het garnituur lag ernaast en we moesten dus zelf onze burger samenstellen. Eigenlijk best slim, want als je iets niet lust hoef je het er ook niet op te doen.Nu was het wachten tot de show Fantasmic.
We hadden in eerste instantie geen fastpasses. Hier baalden we van omdat we vorig jaar in de gewone rij stonden en toen hele slechte plekken hadden.
De Nederlanders die we bij Ariel spraken vertelden ons dat zij papieren fastpassess hadden. Deze hebben we toen ook gehaald en waren we verzekerd van een betere plaats.
Om de tijd te doden hebben we wat rond gelopen en de shops bezocht.
Langzaam liepen we richting Fantasmic.
Bij de Frozen winkel kochten we pins van Olaf. Deze vonden we toch echt het leukst van allemaal.
Na een klein half uurtje konden we richting show.
Ik vroeg Paul om een foto te maken van het bord.
Maar Paul had de camera niet. De paniek brak bij mij uit. Waar is de camera gebleven en waar zijn we het laatst geweest. We keken eerst in zijn rugtas, maar daar zat hij niet in.
We hadden nog even op een bankje gezeten en het toilet bezocht.
Paul vermoede dat hij nog in de Frozen winkel zou liggen. Met snelle passen liep ik terug naar de winkel.
En wat lag daar op de toonbank op ons te wachten: de camera. Paul had ‘m met betalen afgedaan en vergeten meet e nemen.
Wat een stress, maar gelukkig liep het goed af. Paul heeft de camera toch in zijn handen gedrukt gekregen, want hij moest de foto’s bij Fantasmic maken.

We hoefden niet lang te wachten en de show begon.
Met mooie muziek en water effecten. De droom van Mickey werd weer verteld.
Alle bekende figuren kwamen langs en we hebben genoten van alles.


Na de show liepen we snel naar de hoofdstraat voor het vuurwerk van Frozen.
De rij liep niet echt snel en we kwamen ook iets te laat aan.
Er was geen plek meer in de straat en we werden naar de zijkant geleid.
Hier was het zicht minder goed, maar het moest maar.
Al met al was het een mooie show. De muziek en het vuurwerk waren prachtig op elkaar afgestemd.
De sneeuw aan het eind moesten we missen omdat we op zón rare plek stonden. Toen we uiteindelijk richting uitgang liepen sneeuwde het nog steeds en konden we ook een beetje genieten van het Frozen spektakel.


Het was een lange en vermoeiende dag, maar we hebben genoten.
Dag 1 van Disney zit er op. Nog 6 te gaan.


p.s. Paul heeft Zack en Tori van Little People: Big World gezien. Ze liepen langs mij, maar ze zijn mij niet opgevallen. Ik heb alleen de achterkant van Tori gezien.

3 opmerkingen:

 1. Het was weer een leuke dag zo te lezen. Voor jullie zo'n dag van o ja,weet je nog vorig jaar. En al,die gezellige show's gaan toch nooit vervelen,zeker niet als er zo'n hunk in meespeelt,haha! Denk dat de rest van de vakantie de camera nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Fijn dat hij gewoon op jullie lag te wachten. Er zijn dus nog eerlijke mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mazzel zeg die eenzame camera. Zou dat in de efteling ook zo goed afgelopen zijn?
  Wat een energie zeg deze enorme dag tussen de films. Jullie hebben enorm veel gedaan vandaag. Nou maar even krachten opdoen en verder genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een super dag in de Studios. Zo jammer dat jullie geen sing along fimpje van jullie zelf hebben gemaakt bij Frozen. Lijkt me helemaal eindeloos.
  Dat probleempje camera herken ik wel. Dat is mij ook overkomen in Euro Disney. Je betaalt iets en legt de camera even neer. Gelukkig kwam ik erachter net buiten de winkel. Maar ja, ik ben dan ook vergroeid met mijn camera en mis m als ik m niet in mijn hand heb. Maar de zweetdruppeltjes en de schrik zijn er bij mij ook geweest. Fijn dat hij weer terecht is.

  BeantwoordenVerwijderen