Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Dag 10: Death Valley


Bedankt allemaal voor de lieve reacties. We zijn blij om te lezen dat het bij jullie ook goed gaat.
Het internet gaat nog steeds niet echt snel dus weer alleen maar tekst. Foto's komen nog en geloof mij die zijn het wachten waard.
Vandaag staat Death Valley op de agenda.
We stonden om 8 uur op en hadden weer een 3 sterren ontbijt met ons cinnamon bread op bed.


Nadat we klaar waren hebben we eerst de koffers in de auto gezet en zijn toen richting lobby gelopen. Er stond een kleine rij bij het uitchecken en toen we aan de beurt waren was het zo gepiept. Das het fijne van een georganiseerde reis. Alles is al voor je betaald.
We besloten om nog even naar een leuk T-shirt te zoeken. In het hotel waren ze nogal duur en niet naar mijn smaak.
Net naast het hotel was een winkel die T-shirts verkocht voor maar $5. Er stond dan wel geen exclusief label in, maar het is in ieder geval een T-shirt gekocht op de strip. We hebben er allebei 2 mooie uitgezocht. Helaas konden we niet met de creditcard betalen en Paul moest dus zijn portemonnee uit de auto gaan halen. Die was hij vergeten en ik had maar $15 in die van mij. En met tax is dat voor 4 shirts niet genoeg.
Nadat we de shirts hadden betaald zijn we naar de auto gegaan.

Las Vegas uitkomen was ook niet zo gemakkelijk. Tom stuurde ons de snelste route, maar wij wilde graag het welkomst bord nog fotograferen van de achterkant.
Er stond een grote rij bij de parkeerplaats dus heb ik snel een foto vanuit de auto gemaakt. Dat lukt mij prima. Soms een beetje moeilijk, maar tot nu toe zijn ze allemaal gelukt.


Tom leidde ons verder Vegas in en naat we de oprit van de snelweg hadden bereikt had ik het gevoel dat we niet goed gingen. Dus bij een afrit eraf en een rondje maken. We zaten weer op de goede weg. Maar toen hadden we weer een afslag gemist. Ik snapte er niks van. Tom gaf ons de juiste route en met een beetje vertraging kwamen we toch op de goede snelweg. Tom had uiteindelijk toch gelijk met z’n eerste route. We hebben gewoon een grote omweg gemaakt omdat ik dacht dat we verkeerd zaten. Paul vond het niet erg. Een beetje sightseeing is ook nooit erg.


In de stad Pharump hebben we de tank vol gegooid, want in Death Valley is de benzine erg duur.
We zagen een Wal Mart en hebben nog extra water, Jus d’orange en wat broodjes gekocht.
Toen zijn we richting park gereden.

Het werd al lekker warm in de auto. Toen we even uit stapten kwam de warmte ons al tegemoet. Gelukkig is de luchtvochtigheid laag dus is het goed te doen. Maar het lijkt alsof je in een warme sauna zit zonder stoom.
Omdat we een Annual Card hadden konden we direct doorrijden. We kwamen ons eerste uitkijk punt tegen: Zabriski Point. We konden onze auto parkeren en moesten een klein heuveltje op. In die warmte was dat best een uitdaging. Gelukkig hadden we water bij ons. Ik had mijn beide camera’s om mijn nek hangen en die voelden al lekker warm aan.Boven op de heuvel hadden wij een prachtig uitzicht over de met lava bedekte zandheuvels. Helaas deed de warmte en de droge lucht mijn ogen tranen en heb ik op de gok wat foto’s gemaakt. De tranen liepen over mijn wangen. Niet door de emotie, maar door de lucht. We zijn rustig naar beneden gelopen.

Onze tweede stop was bij Badwater. Dit is het laagste punt van Amerika. Het ligt ongeveer 86 meter onder de zeespiegel.
Tijdens onze rit ernaar toe zagen we de temperatuur steeds verder stijgen. Het werd uiteindelijk 127 graden Fahrenheit (dat is ongeveer 53 graden Celsius). Onze stop bij Badwater was dan ook van korte duur. Snel de bordjes gelezen en een klein stukje over het zoutpad gelopen en toen weer snel in de auto richting Visitors Center. We voelden de zon op onze huid branden. Zo heet had ik het nog nooit gevoeld. Het voelt niet klam aan, maar eenmaal in de auto met airco begonnen we te zweten.
Ik heb Badwater gezien en het kan van mijn lijstje gestreept worden.


Volgende stop van in Furnace Creek. Daar stond het Visitors center.
Ik ontving van de aardige meneer bij de balie een brochure en een toegangsbewijs voor op de auto.
We waren net op tijd, want het Center ging bijna sluiten.
Paul wilde graag naar de wandelende stenen (The Raceway). Dat had hij gezien op internet. De mensen van het center wezen dat direct af. Het was een te lange rit ernaar toe en het bleek veel en veel te heet te zijn. Hij moet het maar op plaatjes van het internet houden.Een leuk weetje: een heleboel films zijn opgenomen in death Valley. Zo ook Star Wars. In één van de films komen deze zandduinen voor)

We besloten nar het hotel te rijden om lekker af te koelen.
Bij aankomst was het daar ook nog lekker warm. Gelukkig is er binnen airco.


We hebben een gezellige kamer zonder tv en slecht Wi-Fi. Maar wat wil je ook in het midden van een woestijn.
We besloten om gezellig in her restaurant te gaan eten. Eindelijk eens een “gezonde” maaltijd.
Omdat de borden altijd groot zijn hier in de states vroegen we of we een bord konden delen. Dat was geen probleem. We kozen de Baby Ribs.
We kregen een bord met 2 stukken spareribs, Mac and cheese en een salade. Het smaakte heerlijk.
Het was gezellig druk in het restaurant en we hebben ons prima vermaakt.


Omdat het nog zo lekker warm was (ongeveer 32 graden) besloten we om nog een duik te maken in het zwembad. Deze was tenslotte nog tot middernacht geopend.
We hadden gehoopt dat veel gasten al gebruik hadden gemaakt van het bad en dat het heel erg rustig zou zijn. Helaas was dat niet waar. Het was best druk met stoere jongens met een bal en een basketbal ring. En jongens die competitie zwemmen deden. Lekker baantjes trekken zat er niet in. Maar we zijn even afgekoeld en daar ging het om. Even ontspannen na een drukke dag.
En omdat de zon de hele dag op het zwembad heeft gestaan was de temeratuur van het water heerlijk.Morgen komt er weer een lange tocht.

3 opmerkingen:

 1. Ik was even bang dat jullie Tom ook een update nodig had net als die van ons. ;-).Maar sightseeen is ook niet slecht. Gebeurt ons ook regelmatig.

  Wat was het verschrikkelijk heet zeg. Dat zijn toch geen temperaturen meer. Knap dat jullie nog zo'n eind gekomen zijn.

  Succes met het internet en nog veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jezus he 56 graden.....jullie worden nog genraden kippetjes!!!Wel mooi en dat valt me ook mee, dat je maaltijden mag delen!! Blijkbaar is toch niet iedereen daar van de grote maaltijden! Ben benieuwd naar de foto's!! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je wat van die warmte ingepakt, hier kunnen we best nog wat gebruiken als je terug bent. Ik vind het wel knap dat je meer dan 1 voet buiten de airco hebt gezet met die warmte. Het blijft toch apart om in die hitte niet te zweten en dan in de koelte komt alle hitte eruit.

  BeantwoordenVerwijderen