Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

31 Juli: Rustdag nr.2

Omdat het gisteren zo laat was geworden in Magic Kingdom, hadden we weer een rustdag ingesteld.
Lekker een daagje rustig aan doen.
We wilden graag nog een keer naar Downtown Disney.
Na een rustig ontbijt en een klein wasbeurtje (de stapel onderbroeken werd steeds kleiner) konden we in de auto stappen.

Dit keer was er nog genoeg parkeerplaatsen bij Downtown Disney.

We liepen naar de ingang van Marketplace. Hier vind je heel veel winkels die met Disney te maken hebben.
We vonden een Disney kerstwinkel. Het is onbegrijpelijk mooi als je hier naar binnen stapt. Overal kerstballen en gedecoreerde bomen. De kerstmuziek klinkt door de winkel. Je kunt je hele kerstboom vol hangen met prachtige ballen en de gezelligste ornamenten.

Jammer dat de ballen te kwetsbaar zijn om mee te nemen in het vliegtuig. De prijs was ook niet echt geweldig. Als je een volle boom wilt dat ben je al gauw duizenden dollars kwijt. Ik heb een bal gezien van $19,95.
We zagen ook een kunstwinkel. Met prachtige schilderijen en voorwerpen.
Ook hier moest je diep in de buidel tasten om iets te willen kopen. Een gemiddeld schilderij kost al gauw $400. Iets boven ons budget.We liepen langs vele andere winkels (die veelal hetzelfde verkochten) en kwamen weer uit bij de Lego winkel.

Ze hadden de doos die Paul wilde kopen!!!
Maar de actie voor de gratis Mini Cooper waar Paul op had gewacht was nog niet ingegaan. Deze actie zou pas in augustus ingaan en het is vandaag de 31e.
Paul ging het vragen en de man wilde hem wel helpen.
Hij heeft nu de lego doos waar hij zolang op gewacht heeft en de gratis Mini Cooper. Hij is helemaal in zijn nopjes!!!Paul heeft de grote tas maar even in de auto gelegd. We zouden nog een stukje verder lopen langs het meer en dan is zo’n grote tas niet handig.We kwamen uit bij Pleasure Island.
Hier kun je gezellig eten bij verschillende restaurants.
Ze hebben zelfs een echte boot waar je krab kunt eten en als je durft kun je eten bij de dinosaurussen.
We zijn bij dit restaurant nog even naar binnen geweest.
Elk restaurant heeft wel een gift shop.
Hier kon je dino’s kopen. Als sleutelhanger, pen pet, noem het maar op. Er hingen ook hele grappige T-shirts. Paul heeft er wat foto’s van gemaakt. Wie weet kunnen we zelf iets leuks maken.
Je kunt hier ook je eigen Dino maken.
Voor een leuke prijs van $20 koop je een platte dino die je dan kan laten vullen met dons.
Daarna mag je de dino aankleden met wat je maar wilt. Uiteraard moet je wel voor al die kleertjes en accessoires betalen. Dan denk je dat je dino bijna klaar is en dan mag je nog een keer $30 betalen voor kleren.
Maar ze gingen als zoete broodjes. Ongelofelijk!
We gingen verder richting West Side Dock.
Ook hier verschillende winkels. Nu niet allemaal in Disney thema, maar vooral winkels voor volwassenen. Ze hadden zelfs een echte voetbal winkel. Er hingen ook oranje shirts en ik zag er zelfs één van PSV.We liepen door een winkel met vooral wat stoerdere Micky’s. Weer eens iets anders.

Aan het eind van de straat vonden we Disney Quest. Een grote speelhal van Disney.


De entree bedroeg $45.
Dat vonden we voor nu een beetje veel. Misschien als we nog eens terug komen dan kunnen we dit inplannen. Ik hoop wel dat je voor dit bedrag heel veel plezier mag maken.
We liepen weer terug naar de auto.
De temperatuur was aardig gestegen en de auto was ook bloedheet toen we aankwamen.
Snel alle ramen open.

We moesten nog een paar boodschapjes doen en reden naar Wal-Mart.
Paul moest ook een T-shirt terug brengen die hij veel te groot had gekocht. Een XL is niet zijn maat.
Ruilen was geen probleem en we konden met een gerust hart ons boodschappenlijstje afwerken.

Terug in ons appartement hebben we lekker rustig aan gedaan.
Bij binnenkomst rook het erg fris.
Blijkbaar was de huishouding langs geweest. Maar die zouden nog helemaal niet komen. Wij hadden te horen gekregen dat ze pas 3 augustus zouden komen.


Op zich was dit niet zo erg, maar er lag overal rommel. Als we wisten dat ze zouden komen dan hadden we er wel voor gezorgd dat het appartement er een beetje netjes uit zou zien.
Nu lagen er overal opladers en folders. Gelukkig hadden we geen rondslingerende onderbroeken.
Nu komen ze de rest van de vakantie niet meer. Als we het schoon willen hebben dan zullen we zelf moeten poetsen.

Ondertussen was het al bijna 6 uur en Paul ging koken. Een makkelijke maaltijd uit de diepvries met kip, rijst en groente. Een soort van Chicken Tonight.
Tijdens het koken hebben we met mams via facetime gekletst. Het was bij haar al 12 uur. Even gezellig bij geklets terwijl Paul in de pan stond te roeren.
Hij had lekker gekookt. Het prutje op mijn bord smaakte erg goed. We hadden ook een salade gekocht voor een beetje frisheid.


Het was een heerlijke maaltijd.

’s Avonds heb ik nog wat aan het blog gewerkt en Paul heeft op het balkon met zijn ipad gespeeld.
Rond half 10 gingen we nog even zwemmen.
We hebben een geweldig zwembad voor de deur. Voorverwarmd en al.
Lekker poedelen in het water en spelen met de plastic strandbal.Terug op ons balkon hebben we nog een kleine pizza snack gegeten en zijn daarna naar bed gegaan.

Morgen staat Seaworld in de agenda.

4 opmerkingen:

 1. Toch een heerlijke Disney sfeer in Down Town. Ik heb in die kerstwinkel mijn Tinkerbell kerstbal gekocht. Wel een plastic bal hoor en niet zo allemachtig duur.

  Wat heerlijk dat Paul er toch nog uitkwam met de meneer van de legowinkel. Zou toch jammer zijn als jullie er nog een keer voor terug zouden moeten.

  Ik moest trouwens erg glimlachen bij de foto van Paul die onder Cinderella's rok probeert te kijken.

  Bij Disney Quest kan je het rustig een hele dag uithouden. Er zijn vijf verdiepingen met speelplezier, een super arcade. Als je je kaartjes update met de fun optie dan zit dit, de waterparken en de golfparken er automatisch in en kan je met je kaartje naar binnen.

  Lekker dat jullie nog even gezwommen hebben. Wij hebben hier het zwembad nog niet geprobeerd. Maar overdag wordt het aardig bevolkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er allemaal ontzettend leuk en gezellig uit. Geniet er nog maar lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De rustdag hebben jullie aardig vol weten te maken. Gezellig een daagje winkelen hoort er ook bij in de vakantie. En je moet de plaatselijk middenstand tenslotte ook aan omzet helpen. Jammer dat er geen mooie,goedkope en makkelijk mee te nemen kerstbal was. Wel goed dat Paul de Legodoos,die op zijn verlanglijstje stond heeft weten te bemachtigen. Dat wordt thuis weer bouwen! Zal neefje Dylan ook wel weer heeeeel mooi vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het geweldig,dat we even gekletst hebben met z'n drietjes. Grappig dat Paul in de pannen stond te roeren. En aan de foto te zien is het goed gelukt. Gaan we thuis ook maar eens proberen,zoonlief achter het fornuis.xx

  BeantwoordenVerwijderen