Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Woensdag 27 Juli: Disney Hollywood Studio's

Onze eerste dag Disney!!!!
We hebben er in totaal 5 gepland deze vakantie. Welke parken we 2x gaan bezoeken is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk gaan we niet naar Animal Kingdom. Dus nu moeten we kiezen tussen 2x Epcot of Disney Hollywood Studio’s. Gelukkig hoeven we er nu nog niet over na te denken.
Vandaag zouden we naar Disney Hollywood Studio’s gaan.

Tijdens het ontbijt smeerden we nog wat broodjes voor de lunch.
Je kunt in Disney gemakkelijk een broodje vinden, maar dat kost natuurlijk altijd geld. En omdat we een budget vakantie hebben moeten we geld besparen als het kan.
We pakten ook wat worteltjes in en natuurlijk onze watermeloen.

We waren alles aan het inpakken toen ik zag dat Sandra online was. Ik belde haar via Facebook en ook Jeroen bleek in de buurt te zijn. Het was gezellig om even te kunnen kletsen.
Dylan is vandaag jarig en ik feliciteerde hen met hun zoon. Helaas hadden ze hem zelf nog niet gesproken, want hij is met opa en oma op vakantie in het bos. Later zagen we dat ze in de Apenheul waren geweest. Geen slechte manier om je verjaardag te vieren.

We namen afscheid en gingen verder met inpakken. Toen alles in de rugzakken zat konden we vertrekken.
Met Disney muziek in de auto reden we het terrein van Disney op.
Omdat we van een andere kant komen moesten we even kijken welke kant we op moesten.
Toen zagen we de borden van Disney Hollywood Studio’s.We kwamen via de achterzijde het parkeerterrein op. Lights, Motors, Action dat zich achterin het park bevind werd gesloopt. Blijkbaar zijn ze bezig met een heel nieuw gedeelte.
De parkeerprijs was ook omhoog gegaan. Waar we vorig jaar nog $17 moesten betalen was het nu al $20. Een hoop geld, maar dat mag de dag niet verpesten. Als Disney fan moet je dat er gewoon voor over hebben.

Onze auto parkeerden we aan het eind van de parkeerplaatsen. En we zijn gaan lopen naar de ingang. Natuurlijk kun je ook het treintje nemen, maar dan zit je op elkaar gepropt op een bankje te wachten totdat de trein je naar de ingang brengt. Meestal zijn wij lopend al op de helft als het treintje gaat rijden.
Bij de ingang werden we goed gecheckt en toen konden we onze kaartjes gaan halen.
Het systeem kende ons en de medewerker wist al gauw hoe ik heette hahaha.
We kregen weer een leuk pasje waar al onze gegevens op staan en toen konden we het park in.
Vergeleken met de kaart van vorig jaar was het park nu een stuk kleiner. Ze zijn bezig met nieuwe gedeeltes en attracties.
Het gedeelte waar vroeger de Backlot zat, word verbouwd tot Toy Story land. En de auto show moest weg om ruimte te maken voor een nieuwe Star Wars attractie.
Wel jammer, want ik vond The Streets of America altijd zo leuk. Ook Honey I Shrunk The Kids konden we niet in.
Ik hoop maar dat er nog een beetje blijft en dat niet alles gesloopt word. Dat zou echt zonde zijn van al die leuke bezienswaardigheden.


  
Als eerste gingen we kijken bij het vernieuwde Animations.
Hier vond je vroeger de tekenaars en kon je zelf ook een poging doen om een cartoon te tekenen.
Nu was dit omgetoverd in een waar Star Wars paradijs waar je op de foto kon met Chewbacca en een ander figuur.


Er liepen Stormtroopers en overal zagen we foto’s en kostuums uit de film.
Eerlijk gezegd zijn wij meer Trekkies dan Star Wars fans, maar het is leuk om te zien dat zelf de volwassen kerels blij kunnen worden van een plastic Light-saber.

Disney heeft de App veranderd en het was niet gemakkelijk om een fastpass te regelen. Na een bezoekje aan de klanten service dachten we dat we het snapten, maar later op de dag werkte het toch niet zoals wij hadden verwacht.
Dan maar op de gok naar een attractie en hopen dat er geen lange rij zou staan.

Als eerst naar de Muppets. Daar stond nooit een lange rij.


Helaas nu wel. Blijkbaar doordat er zo weinig attracties open waren. Zelfs Ariël was dicht. Blijkbaar had ze een dagje vrij om te gaan zwemmen bij een waterpark hahaha.
Met onze roze 3D bril hebben we weer genoten van de show. Deze is al jaren hetzelfde, maar toch blijft het grappig.


We wandelende door de Muppet winkel naar onze volgende bestemming.

Voor Belle en het Beest hadden we een fastpass. Ook zonder waren we hier naar toe gegaan.
Wat een leuke show!!!!
We genieten hier altijd van. Het is ook altijd de vraag over Gaston een spierenpak aan heeft of dat hij echte spieren heeft.
Vorig jaar hadden we een echte spierbundel. Dit jaar bleek het om een pak te gaan. Een beetje jammer, maar helaas pindakaas.We zongen mee met de liedjes en het was ook dit keer weer een geslaagde show.


We besloten wat rond te wandelen in dit gedeelte van het park en kwamen uit bij de souvenirs winkel van The Tower of Terror. We gaan niet in de attractie, maar vonden het wel leuk om even rond te neuzen in de Giftshop. We zagen er prachtige ansichtkaarten liggen van diverse Disney Prinsessen. Ze waren alleen wat meer duisterder geschilderd. We besloten later op de dag terug te komen om zo’n kaart te kopen.

We zagen dat de show van Indiana Jones bijna ging beginnen.
Omdat we wat later binnen kwamen hadden we niet de meest geweldige plaatsen, maar echt vervelend was het niet.


Uit het publiek werden de vrijwilligers uitgezocht en ik zag bovenin al de man staan die als toerist het spelletje mee zou spelen. In het echt hoort hij erbij en is ook hij een stuntman.
Hij had het meest afschuwelijke shirt aan. Als een echte toerist haha.
De show was spectaculair en het was weer genieten.
Het leek alsof we echt in de film zaten. De stunts waren fantastisch en met de vuur en licht effecten was het extra spannend.


Halverwege de show werd duidelijk dat onze “toerist” inderdaad een stuntman was. We hadden het dus goed!!.
Met een grote explosie en vuurwerk werd de show afgesloten. En konden wij weer op zoek naar de volgende attractie.

Het was een heerlijke dag. Het is de hele dag zonnig geweest. We vonden het dan ook niet erg om gezellig wat rond te wandelen en mensen te kijken. We genieten altijd van het soort mensen dat door zo’n park loopt. Wij zullen er in hun ogen ook niet normaal uitzien, maar soms zie je er mensen tussen lopen waarvan je denkt: waarom heb je vanmorgen besloten om dit aan te trekken.

Bij The Great Movie ride bleek maar een wachtrij te staan van 10 minuten.
Toen we er aan kwamen was het al 20 minuten.
Maar blijkbaar hebben we er een uur gestaan. Ik heb er niet veel van gemerkt.
Aan het einde van de wachtrij is een grote zaal waar je doorheen moet. En daar worden stukjes van films gedraaid. Ik heb dus heerlijk staan genieten van de oude klassiekers.Het wachten werd beloond. We stapten in een wagen en die leidde ons langs allerlei films.
We waren blij verrast toen bleek dat we in de “cowboy” wagen zaten.
Aan het begin stopt de wagen in de Gangster hal of de Cowboy hal. Hier gebeurd iets spannends en word de gids overgenomen door een Gangster of Cowboy.
De Gangster hadden we al een paar keer gehad en nu zaten we eindelijk weer eens bij de Cowboys.
De bank werd beroofd en in brand gezet. In alle commotie werden we meegenomen door een Cowboy.
Even later werd hij in een andere hal weer vervangen door onze eigen gids.
We reden langs Tarzan en Casablanca. Bij The Wizard of OZ wisten we dat de tocht er bijna op zat.
Het blijft een leuke rit. Je hebt meteen zin om naar huis te gaan om allerlei films te gaan bekijken.We liepen naar de kleine filmzaal waar vorig jaar de korte Frozen film werd uitgezonden. Nu zouden we een korte Star Wars film gaan bekijken.


Maar uiteindelijk ging dat niet door omdat Paul zag dat we Olaf konden ontmoeten.
Na een hele korte wachtrij stonden we oog in oog met onze sneeuwvriend.
Hij ging op zoek naar een Olaf pin en ik vertelde hem dat ik die nu niet bij mij had. Deze verloor ik vorig jaar steeds dus heb ik hem eraf gehaald.
Ik moest meteen vertrekken van Olaf hahaha. Paul maakte het goed door zijn pin te laten zien.
Uiteindelijke mochten we beide op de foto en kregen we allebei een warme knuffel.We besloten om wat te gaan eten.
We kozen voor een kipburger met appelschijfjes. Heerlijk en gezond.


Nu konden we weer verder naar de volgende attractie.

We wilden al de hele dag naar Frozen Sing-a-Long. Niet alleen voor de liedjes, maar vooral voor de vertellers van het verhaal. Deze zijn zo grappig en actueel. Voor volwassenen is dit dus ook een leuke show.
We vonden een mooi plekje en de show kon beginnen.
Als er een liedje kwam zongen we hard mee. Het kon ons niet schelen wat onze buren ervan dachten. Iedereen mag hier zingen.
We genoten van de show en hebben heel hard gelachen om de grapjes van de vertellers.Aan het eind van de show verscheen Elsa en liet het natuurlijk sneeuwen.
Wat een geweldige show.
Omdat we pas na het vuurwerk naar Fantasmic zouden gaan hadden we nu nog even de tijd.
Elk jaar wandelen we door het Toy Story gedeelte en we zijn nog nooit in de attractie geweest omdat er een te lange wachtrij stond.
Nu was het 40 minuten wachten en we gingen in de rij staan. We hadden toch tijd genoeg.
Het wachten werd beloond. Niet alleen door de gezellige wachtruimte waar we door liepen, maar ook door de attractie zelf.
We kregen een 3D bril en blijkbaar moesten we een schietspel spelen.
Je moest op verschillende doelen schieten en daar kreeg je punten voor.
Op de één of andere manier is Paul altijd net iets beter. Blijkbaar moet ik toch meer gaan oefenen met computerspelletjes.
Paul mag dan wel gewonnen hebben. Ik was preciezer in schieten. Dat is toch best een extra puntje waard.

We liepen nog even naar de winkel waar we eerder de mooie kaarten hadden gezien. Ik heb er eentje gekocht, maar Paul kon niet kiezen. Hij kocht er drie en die krijgen vast een mooi plekje in zijn huis.

Nu was het tijd om een mooi plekje te zoeken voor het vuurwerk. Bij de klanten service hadden we vanmorgen al een goede tip gekregen waar we het beste konden staan.
En dit bleek een gouden tip te zijn.


Ons wachten werd beloond met een geweldig Star Wars show.
Op The Great Movie Ride werd een laser show gegeven waarbij we stukjes en mensen uit de films zagen. Als er in de film werd gevochten dan zagen wij boven ons de laserstralen. En dit alles in combinatie met prachtig vuurwerk.We genoten enorm en de glimlach was niet van ons gezicht te krijgen.
Toen The Empiror de boel aan het elektrocuteren was kregen zelfs de bomen bij het scherm elektriciteits flitsen.

 
 
Wat was dit een gave show. Vorig jaar vonden we al mooi, maar dit was echt stoer. Ook al heb je niet veel met de films dan is dit nog de moeite waard.

Na de show liepen we richting Fantasmic.
We zochten een mooi plekje uit en het bleek de beste plek te zijn die we tot nu toe hadden gehad.
Er zat niemand voor ons en we zaten bijna in het midden.
De show was niet veel veranderd, maar toch is het altijd leuk om mee te maken.
Wat kun je toch gelukkig zijn bij het zien van een muis.

 
 
 
 
 

 

 
 
Na de show liepen we rustig naar de uitgang. Nog even de souvenirs winkel bezocht en toen was het echt tijd om te gaan.

 

Tijdens onze wandeling naar de auto kwamen we nog een gezin tegen waarbij het zoontje ook Pokémon speelde. Hij en Paul hadden veel te bespreken hahaha. Hij zat namelijk net als Paul ook in het gele team. De moeder gaf Paul nog wat extra tips en toen liepen we richting auto.
Deze stond helemaal alleen achterin op ons te wachten.

Het was een lange dag, maar zeker de moeite waard.
We hebben genoten!!!4 opmerkingen:

 1. Wat een verhaal weer. Dat is toch wel nachtwerk voor je steeds?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een goed bestede dag met heel veel plezier!! Maar daar staat Disney wel garant voor. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een goed bestede dag met heel veel plezier!! Maar daar staat Disney wel garant voor. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik schrok een beetje in het begin toen je beschreef wat er allemaal niet meer was, maar gelukkig keerde het tij en beschreef je wat jullie allemaal wel konden zien. Voor mij ook een aantal nieuwe dingen dus extra leuk om erover te lezen. Volges mij keek je met een tevreden gevoel terug op deze dag.

  BeantwoordenVerwijderen