Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

26 Juli: Epcot

Vandaag ons eerste daagje Disney!
Maar eerst een heerlijk ontbijt met bagels en echte kaas uit Gouda.


Dylan vierde vandaag z'n zesde verjaardag. We hadden afgesproken om rond half negen onze tijd te bellen via facetime.
De verbinding lukte en we zagen iedereen in Gouda. Dylan vond het een beetje eng. Tantie en oom Paul zitten in een ander land en toch zie ik ze op de ipad van oma.
We hebben ons appartement laten zien en even geklets. We kregen de taart te zien en we vonden het wel een beetje jammer dat we dat moesten missen, gelukkig vieren we de verjaardag na onze vakantie nog een keer en ik neem aan dat we dan ook taart eten.
Nadat we iedereen een fijne dag hadden gewenst konden we vertrekken naar Epcot.

We reden de snelweg op en konden de volgende afslag er weer af. Wat zitten we dichtbij!
Bij binnenkomst van het park gingen we door een grote poort waar we welkom werden geheten door Disney. Toen was het de bordjes volgen naar het juiste park.
We hebben kaartjes voor zeven dagen Disney, maar je kunt geen speciale parkeerpas kopen. Dus word het elke keer opnieuw betalen. We kunnen ook met een gratis shuttle mee vanuit het hotel, maar dan moeten we heel vroeg weg en kunnen we niet zelf bepalen wanneer we weg gaan. Alles is dan van te voren gepland. Maar vorig jaar konden we om de twee dagen tanken en dat hebben we nu niet dus dat compenseert wel weer een beetje.

We parkeerden de auto niet ver van de ingang en zagen de grote bol van Spacehip Earth al boven het park uitkomen.

We moesten nog wel even onze kaartjes halen.
We kregen een mooi pasje waar onze entree opstond. Ook kunnen we hier onze fastpasses mee halen. Een hele handige pas dus.

Nu kon het avontuur beginnen. We stonden binnen.
Geen idee waar we als eerst heen moesten. We besloten om maar gewoon te gaan lopen. We zouden vanzelf wel iets tegen komen.

Als eerst liepen we door Innoventions. In dit gebouw konden we allerlei dingen doen. We konden op knopjes drukken en dan gebeurde er iets. Erg grappig allemaal.

Toen we het gebouw weer uitliepen kwamen we uit bij Mission Space. We konden kiezen uit twee soorten ritten. Een intense en een rustige. Wij kozen voor de rustige. 4D shows maken ons altijd duizelig en dat wilden we natuurlijk niet. De intro was met Gary Sinise. Er doen veel Amerikaanse acteurs mee aan shows en attracties. Dit was de eerste die we tegen kwamen.
We gingen met nog twee mensen in een soort van ruimte schip waarmee we naar Mars zouden vliegen. Onderweg moesten we ook op knopjes drukken.
Uiteraard ging er tijdens de reis iets mis en werden we alle kanten op geschut. Gelukkig hebben we het gehaald en landden we veilig op Mars.


Na onze ruimtereis gingen we door naar alle landen die in Epcot te vinden zijn.
We begonnen in Mexico.
Er stond een grote Maya tempel met binnen een aantal bijzondere bezienswaardigheden.
We konden ook een ritje in een boot maken waarbij we de “Three Amigos” zagen. Donald Duck wilde niet vertrekken uit Mexico, hij had het veel te veel naar zijn zin haha.

Volgend land was Noorwegen.
Hier vonden we een achtbaan waarmee je een rit maakt langs de geschiedenis van de Noren. We gingen als Vikingen op zee. Geen wilde rit, maar wel erg leuk en spannend!

Het volgende land was China.
Geen achtbaan hier, maar een film over China. We besloten deze over te slaan en bezochten een klein museum met het stenen leger. Ze hadden hier de miniatuur versie staan.
Disney is niet alleen pret maken, je leert er ook nog iets.
Er liep een leuk paadje door een mooie tuin. Daar kwamen we een eekhoorn tegen. Paul ipe er langs, maar de eekhoorn vond mij niet zo leuk. Hij deed heel dreigend als ik langs hem wilde gaan.
Ik ben toen maar om gelopen. Ik heb liever geen agressieve eekhoorn in mijn haar hangen.

Toen kwam Duitsland.
Gezellig met echte Duitse huizen.Naast Duitsland lag Italië.
We zagen Venetië en je kon er Italiaans ijs kopen.Het volgende land was Amerika.
Hier stond een echt Amerikaans gebouw waar we een theatershow over Amerika konden zien. Geen gewone show, maar met poppen. Dus dat vonden we dan wel leuk.
Bij binnenkomst stond er een koor te zingen. Prachtig! Wat konden die mensen mooi zingen. Eén vrouw kon zo hoog zingen, dat was gewoon niet normaal meer.

Daarna konden we door naar de theater zaal.
We kregen de geschiedenis van Amerika zien en hoorden hoe geweldig dit land is.
Korte samenvatting: het is geweldig om in Amerika te wonen.Naast Amerika vonden we Japan.
We kwamen net op tijd voor de Japanse trommelaars. Erg leuk om te zien.
Ze hadden er ook een souvenirs winkel waar je allerlei Japanse dingen kon kopen. Van tekenfilm spullen tot kimono’s. Je kon er zelfs een eigen oester uitzoeken waar een parel in zat.
We kregen een beetje trek en hebben in het volgende land: Marokko iets gegeten.
Ze hadden er Shoarma, maar dan Amerikaanse stijl.
Wel met een broodje, maar het vlees lag ernaast.
Al met al smaakte het super en we konden er weer tegen aan.

Toen was Frankrijk aan de beurt.
Hier zijn we alleen doorheen gelopen. Het waren veelal restaurants.


We kwamen aan in Engeland.
Prachtige huisjes. We zagen zelfs Alice (uit Wonderland) nog.
Paul is nog in een echte telefooncel gaan staan.
Het laatste land was Canada.
Hier hebben we een 360 graden film over Canada gezien. Gepresenteerd door de acteur Martin Short. Prachtige film over dit grote land. We kregen meteen zin om te gaan.
We waren weer bij het begin punt aangekomen.
De landen liggen rond een groot meer en je loopt gewoon een rondje erom heen.

Toen was het tijd voor een echte Disney Attractie!
We besloten om bij Test Track in de rij te gaan staan.


Er stond geen tijd op de bordjes dus dachten we dat we snel aan de beurt waren. Maar helaas was dit niet het geval.
We hebben ruim twee uur moesten wachten.
Uiteindelijk kwamen we in een ruimte waar we onze eigen auto mochten ontwerpen. Daarna zouden we deze op de oefenbaan (test track) mogen testen. Natuurlijk stond onze ontworpen auto niet klaar, maar stapten we in een gewone race auto. Onderweg deden we testjes en zagen dan hoe onze auto het deed.
Aan het eind van de rit kwamen we als eerste over de streep.
We genoten van de testrit. Met scherpe bochten, slipgevaar en volle snelheid. We gingen op een gegeven moment met 110 km per uur over de baan.
Het was een lange wacht, maar zeker de moeite waard.
Bij de uitgang stonden veel auto’s van Chevrolet. Zij sponseren de show. Paul was helemaal in z’n nopjes.
We hadden geen idee waar we heen wilden en besloten maar gewoon te lopen.
We kwamen uit bij Character Spot. We wisten niet wat we konden verwachten, maar er was een korte wachtrij.


Het bleek een Meet&Greet met Disney figuren te zijn.
We kregen een photopass en konden op de foto met Mickey. Een fotograaf maakte foto’s voor de foto pas, maar een werknemer wilde ook foto’s maken met je eigen toestel. Wat een goede service.


Na Mickey was Goofy aan de beurt. Ik kreeg een dikke knuffel van hem. Hij was heel lief!En als laatste stond Minnie op ons te wachten. Ik kreeg een knuffel en Paul ging op z’n knieën. Vroeg hij Minnie nu ten huwelijk?
Dit was een geweldige ervaring. Dit hadden we niet verwacht. Een super leuke verrassing.We waren vlakbij de attractie: The Seas with Nemo and friends.
We zaten in een karretje die ons door de wereld van Nemo leidde. Aan het eind zagen we Nemo tussen de echte vissen zwemmen.

Ze hadden hier een echt aquarium. Met allerlei verschillende vissen. We hebben zelfs een haai voorbij zien zwemmen.We hebben ook een bezoekje gemaakt aan de show: Chat with Crush. De schildpad uit Nemo. Er leuke show omdat we hem vragen konden stellen. Het leek net alsof hij echt vanuit het water met je praatte. 
Paul had ook een vraag. Crush zei dat de medewerkster met de microfoon moest lopen naar de jongen met de zwarte duikbril op z'n hoofd. Dit was Paul z'n zwarte bril haha
Paul heeft hem gevraagd wat de grootste golf was die hij ooit is tegen gekomen. Hij antwoordde met een golf van wel 40 meter.
Leuke show!
Het was bijna tijd voor het vuurwerk dat om negen uur zou beginnen.
We liepen richting meer. Vanaf het water zou de show beginnen.

Het was weer een geweldige vuurwerkshow. Disney weet wel hoe ze dat moeten doen.
Het was genieten.
Na de show liepen de meeste mensen richting uitgang. Wij ook.
Langs de weg stonden alle Disney medewerkers ons uit te zwaaien. Paul heeft een hele rij mensen een High Five gegeven. Hij liep met zijn Halfords vlag zodat ik hem niet kon verliezen. Volg de reisleider!!!


Het was een geweldige dag! We hebben niet alles gezien, maar wie weet komen we hier nog terug.
Epcot is een heel leuk park. Geen enge achtbanen, maar rustige attracties voor jong en oud. En het is een leerzaam park, want we hebben veel geleerd met onze wandeling door alle landen.


We waren bekaf toen we thuis kwamen. Nog even iets gedronken op het balkon en toen lekker naar bed.

Morgen weer een nieuwe Disney Dag!!!

4 opmerkingen:

  1. Dat is snel. Nu al dat leuke verslag van Epcot. Wat een wereldburgers zijn jullie. Je komt nog eens ergens. De hele wereld in een dag.! Zou ook wel een park voor mij zijn,geen achtbanen,haha! Maken jullie ook nog een fotoreportage met de Halfordsvlag. Kan het nu nog niet vinden. Veel plezier weer,we blijven jullie volgen.xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk park he Epcot! Ik denk dat het het favoriete park is van de meeste volwassenen. Jullie hebben nog aardig wat te doen aan het begin. En de volgende keer een fastpas halen voor de testtrack. Ik denk dat ie ook super druk was omdat hij een tijd dicht is geweest. Wat een super dag hebben jullie gehad. Wij hebben het vuurwerk daar nog nooit gezien, maar kunnen nu meegenieten met jullie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo te lezen hebben jullie het weer goed naar jullie zien. Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen