Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Zondag 26 Juli: De Heenreis


Het was vanmorgen heel erg vroeg opstaan.
Om drie uur ging de wekker. En omdat we de avond ervoor nog de verjaardag van Dylan hadden gevierd waren we natuurlijk iets te laat naar bed gegaan.
Maar met de gedachte dat we op vakantie gingen waren we snel wakker.
Paul had bij paps en mams geslapen zodat we snel konden vertrekken.
Fien keek op toen ik de gordijnen opende terwijl het nog donker was. Ze heeft iets gegeten en toe gekeken hoe ik alles klaar legde. Zij mag straks drie weken bij opa en oma logeren hahaha.
Om kwart voor vier stond ik bij paps en mams voor de deur.
Nog even alles checken en toen konden we eindelijk richting Schiphol.
Doordat het zo vroeg was reden er weinig auto’s op de weg.
We konden dus heerlijk doorrijden.

Rond kwart voor vijf reden we het terrein van Schiphol op. En snel vonden we een parkeerplaats.
We konden elektronisch inchecken en binnen vijf minuten hadden we de instapkaarten in ons bezit.
Ook de afgifte van de koffers konden we zelf doen en net na vijf uur waren we klaar.
De rij voor de balie van KLM was ongelofelijk lang. Blijkbaar weten deze mensen niet dat ze het ook zelf kunnen doen.

 Er is nu een nieuw douane systeem op Schiphol en ik had begrepen dat deze ervoor kon zorgen dat we lang in de rij moesten staan.
We zagen nog geen douane, maar het zat mij niet lekker. Het kon zijn dat we zo door konden lopen bij de douane, maar het kon ook zijn dat we een tijd moesten wachten.
We besloten om geen koffie meer te gaan drinken en namen afscheid van paps en mams.
Toen gingen we op zoek naar die beruchte nieuwe douane check.

 Uiteindelijk bleek er geen rij te staan en ging alles heel snel. Nadat we waren goedgekeurd liepen we door langs de taxfree winkels opzoek naar koffie en iets te eten.

We besloten om bij de MAC onze koffie en Fristie te halen.
Ze hadden een aanbieding zodat we bij onze drankjes een donut voor een euro kregen. De dame achter de counter sloeg de gewone prijs aan en ik zei dat ze in de aanbieding waren. Blijkbaar was de aanbieding niet meer geldig. Niet zo netjes van de MAC, maar ik kreeg toch de donut voor een euro. Goed geregeld!!!

 


Na onze koffie break heb ik nog even geshopt bij de bekende winkels. Gelukkig was ook dit jaar mijn parfum in de aanbieding en ik heb er maar meteen twee mee genomen.
 
 
We moesten naar gate D01. Daar aangekomen moesten we weer in de rij voor weer een controle. Hier vroegen ze of we zelf de koffers hadden ingepakt en of er niemand iets in heeft gedaan.
We kregen een nummer van de gate waar het vliegtuig stond en gingen op pad. Natuurlijk hadden wij weer de achterste gate.


 

 
Eenmaal in het vliegtuig moesten we even wachten. We konden niet verrekken omdat een vliegtuig stond te wachten om op onze plek te parkeren. En wij konden niet weg omdat dat vliegtuig in de weg stond.

Na een klein half uurtje werden we naar achter geduwd en konden we de juiste baan op. Vorig jaar reden we eerst nog door de weilanden om naar de juiste baan te gaan, maar dit jaar zaten we zo in de lucht. Voor ik het door had gaf de piloot flink gas en voelde in het vliegtuig van de grond gaan.

 
Paul en ik hadden twee stoelen naast elkaar bij het raam. Gelukkig met niemand er nog naast.
Na een uurtje kwam het ontbijt. Een heerlijk broodje met ei, kaas, jam, fruit en yoghurt. Al met al een prima begin van de dag.


Na het ontbijt zijn we wat tv en films gaan kijken.
Ook hebben we geprobeerd iets te slapen.
Na een tijdje kregen we een snack. Het waren broodsticks met paprika tapenade en een chocolaatje.


De stewards en stewardessen waren erg vriendelijk en regelmatig kregen we iets te drinken.
Toen we nog anderhalf uur te gaan hadden kwamen ze met een heerlijk warm broodje.
Het was met kaas en kip en het was zo lekker dat we het zo op hadden. Ook kregen we een ijsje.


Daarna was het afwachten totdat we de landing gingen inzetten.

 
 


We kwamen op tijd aan in Detroit en alles verliep lekker soepel.
We waren snel door de douane en op de koffers hoefden we niet lang te wachten. Nadat ik mijn parfum in mijn koffer  had gestopt konden we ze weer afgeven zodat ze naar het juiste vliegtuig gingen.
Weer kregen we een controle met bodyscans.
De medewerkers waren erg aardig en grappig en ook dit ging weer snel.
Toen we roltrap naar boven namen kwamen in de prachtige vertrekhal van Detroit. Het is een hele lange hal met winkels en een fontein.Uiteraard moesten we naar het eind voor ons vliegtuig.
Daar aangekomen waren ze al aan het boarden. Wij hebben rustig zitten wachten en konden nog even naar het toilet voordat ook wij het vliegtuig in gingen.

 
 

We gingen op tijd de lucht in. Er waren drie stoelen aan beide zijden van het vliegtuig. Er zat een aardige dame naast mij. Ze heeft wat gelezen en we hebben geen last van haar gehad.
Voor ons zat een jong stel met een baby van ongeveer 8 maanden. Een schattig meisje die steeds over de stoel van haar moeder keek om naar ons te lachen. Het bleek haar eerste vlucht te zijn en die heeft ze goed doorstaan. Geen huilende baby’s aan boord.
Na twee uur en vijftig minuten kwam Orlando in zicht en gingen we de landing inzetten.
Na de landing verliep alles weer heel soepel.Met het speciale treintje werden we naar de koffers gebracht. Toen we daar aankwamen zagen we onze koffers al op de band liggen. Toch wel fijn van die opvallende koffers hahaha.

 
 


Nadat we buiten even een frisse neus hadden gehaald konden we op zoek naar de verhuur auto’s.

Er stond bij Alamo een hele bijzondere meneer achter de counter. We konden geen hoogte van hem krijgen. Hij leek heel aardig te zijn, maar waarschijnlijk was dit nep.

We hadden een intermediate auto. Dit zijn auto’s met drie deuren. De vorige jaren reden we in vijfdeurs auto’s, maar de meneer zij dat we echt alleen in een driedeurs mochten zitten. We hadden natuurlijk een upgrade kunnen nemen, maar voor die korte afstanden die wij gaan rijden vond ik dat niet nodig.

We werden naar de auto’s verwezen en die hadden we snel gevonden.
Een medewerker stuurde ons naar een rij met auto’s en tot onze verbazing stonden daar alleen midsize auto’s en geen intermediate. Zelf het bord met intermediate was niet te vinden.
Bij een tweede check bleek dat we echt mochten kijken tussen de midsize auto’s. En dit zijn auto’s met vijf deuren en grote kofferbak.
Blijkbaar weten de mensen binnen niet wat voor auto’s ze buiten hebben. Wij gaan het ze niet uitleggen en nemen ook dit jaar weer de grootste mee.

Mijn oog viel op een mooie grijze Ford Focus. Hij had een grote kofferbak en geen leren bekleding (vind ik toch beter zitten). En ook Paul was tevreden met deze auto.


Bij het uitrijden van de auto bleek ook nog dat we een achteruit rij camera hadden en een schuifdak. We hadden dus een hele goede keuze gemaakt.

Tom werd ingesteld om naar het appartement te rijden. We reden per ongeluk de tolweg op, maar besloten om door te rijden. Konden we meteen kijken wat de toll zou zijn.
We zijn er twee tegen gekomen. De eerste was $1,25 en de tweede $1. Dat viel best mee. Toch wel een verschil met de $6 die we in San Francisco moesten betalen.

 Voordat we bij het appartement aankwamen zijn we eerst gestopt bij Burger King voor een hamburger. We bestelden twee burgers en twee limonade en ontvingen twee volledige menu’s. Blijkbaar had de dame van het bestellen onze order niet goed gedaan. Maar ons hoorde je niet klagen. Een menu voor de prijs van een enkele burger. We hadden wel geluk vandaag.

Het inchecken bij het appartement ging soepel. We hadden snel de sleutels en reden naar ons plekje voor de komende drie weken.
We zitten nu aan het eind van het complex. Tegenover ons vorige appartement.

Bij binnenkomst viel ons op dat het balkon drijfnat was.
Er staan een grote palmboom naast en door de regen was het water via de bladeren bij ons binnen gekomen.
Ook hoorden we de airco installatie die buiten staat.
Een beetje teleurstellend nadat we vorig jaar zo enthousiast waren.
Ik belde naar de receptie om te vragen of dit een veel voorkomend probleem was. Ze gingen kijken of ze iets konden doen en zouden ons terug bellen.
Wij wilden nog boodschappen doen en zijn zelf langs de receptie gereden.
We hadden ook water in de keuken ontdekt en hebben dit ook gemeld.
Wij konden rustig boodschappen doen en als we terug waren zou er een monteur langs komen.
 
 


Eerst zijn we naar Jo-Ann’s gereden.
In deze hobby winkel wilde ik wol kopen om een haaienmuts te haken. Het patroon heb ik van thuis meegenomen. Geen idee of ik zal haken deze vakantie, maar dan heb ik het vast in huis.


 
Toen naar Wal-Mart. Dit is onze favoriete winkel.
We hadden een lijstje gemaakt met de dingen die we nu nodig hadden.
We zouden later nog eens terug komen om rustig te winkelen.
Het verbaasd ons nog steeds dat het bij deze winkel om acht uur in de avond nog zo druk is. De gangpaden waren overvol en er stonden rijen bij de kassa.
Al met al hoefden we niet erg lang in de rij te staan en konden we met een volle auto naar huis (de koffers lagen ook nog in de achterbak hahaha)

Er was snel een monteur in ons huis.
Er bleek een waterleiding kapot te zijn. En natuurlijk achter de oven.
Gelukkig was deze makkelijk te verplaatsen de schade werd opgenomen.
Hij zou de benodigde spullen halen en zo snel mogelijk terug komen.


Na tien minuten was hij weer terug. Paul was ondertussen gaan douchen. Tijdens het douchen ontstonden er geen nieuwe water plekken in de keuken  hahaha.
Het lek werd gemaakt en ook het balkon is schoon en droog gemaakt.
Er is een notitie gemaakt zodat ze morgen de palmboom komen snoeien. Als alles netjes geregeld is hoeven we niet te verhuizen.

Rond tien uur vielen onze oogjes bijna dicht en gingen we naar bed.
Vorig jaar had Paul binnen drie seconden de grote slaapkamer in gepikt.
Dit jaar mag ik er slapen. Paul heeft ook een ruime kamer met een extra bed die best handig is om je kleren op uit te zoeken. Een grote slaapkamer is dus ook niet alles hahahaha
We waren zo moe dat we snel in slaap vielen. Dat mocht ook wel, want al met al zijn we 24 uur wakker geweest.De vakantie is nu toch echt begonnen!

4 opmerkingen:

 1. Jaaaa ik ben de eerste ;-) Jullie zijn gelukkig goed aangekomen heel veel plezier gewenst .En nu wel daar alles droog houden of mis je de regen nu al in Nederland . Groetjes van Poekie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel vakantie pret en shop plezier en......doe Minnie ook maar de groetjes!
  Geniet ervan!
  Groetjes, Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dat was in ieder geval een soepel reisje. Jammer dat ze m niet kunnen inkorten. Gelukkig dat de lekkage snel was opgelost. En dan ook nog de eerste dag naar Jo-Ann. Heb je je een beetje kunnen inhouden tussen al die wol?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is weer genieten zo'n leuk reisverslag te lezen. Jullie zijn al ervaren globetrotters aan het worden,haha. Heel veel plezier daar,we kijken nu alweer uit naar het volgende verslag! XX

  BeantwoordenVerwijderen