Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Universal Studio's


Zoals verwacht waren we vanmorgen vroeg op. Ik werd om kwart over 3 al wakker, maar ben gelukkig toch weer in slaap gevallen. Maar rond 7 uur konden we echt niet meer slapen. Ondanks dat we een druppend toilet hadden zijn we de nacht goed door gekomen.

We hadden nu wat tijd om het verslag te doen en rustig te ontbijten. Met het koffie apparaat hebben we thee gezet. Dit had wel een koffie smaakje, maar het is beter dan niks.
Gisteren hebben we bij Wal-Mart lekkere broodjes gekocht. Dit keer geen cinnamon bread, maar honey buns. Erg lekker en prima te doen als ontbijt.
 
 
We hadden een slechte Wi-Fi verbinding en konden niet verder met het blog. Dat was wel een beetje balen. Gelukkig was de tekst al geschreven en hoefde we alleen nog de foto’s te doen. Het hotel zat in een verbouwing en we denken dat het daar aan zou liggen.
 
Ons uitje vandaag was naar Universal Studio’s. Het was maar een klein stukje rijden vanaf ons hotel en konden we ons rustig klaar maken voor vertrek.
Na het uitchecken en nog even een foto van het hotel konden we vertrekken.

 
Het was een beetje onduidelijk toen we aankwamen. Tom gaf aan (nadat we de snelweg hadden verlaten) dat we linksaf moesten, maar alle andere auto’s gingen rechtdoor. Snel besloten we de auto’s te volgen en het was de juiste keus. Achter de bomen kwamen de borden van Universal tevoorschijn.
De parkeerplek was snel gevonden en we stonden in de Jurrasic parkeergarage.
Via een roltrap kwamen we op de Universal Citywalk. Een soort van winkel promenade met leuke winkels en restaurants. We volgden de mensen massa en kwamen snel bij de ingang van het park aan.


 
 
 
 
Omdat we al kaartjes via het internet hadden gekocht konden we meteen doorlopen naar de entree.
Het verbaasde mij hoe snel we binnen stonden.
Meteen werden we overdonderd met alles wat we zagen.
 
 
 We hadden een plattegrond met alle attracties en shows. Zoals gewoonlijk zijn we maar gewoon gaan lopen naar het park.
Daar vonden we de Universal Studio Tour. In deze Tour gingen we met een treintje langs alle studio’s en buiten decors.

 
De man die de hele tour aan elkaar kletste was erg grappig. In de wagonnetjes hingen tv schermen zodat we hem konden zien, maar ook film beelden en video’s van Jimmy Fallon (een bekende komediant).
 


 
 
We reden langs bekende en onbekende film decors. Maar wat we zeker herkende was het plein uit Back to the Future. Met het stadhuis waar de klok hangt. Helaas hing er geen klok, maar dat komt omdat ze dit plein ook gebruiken voor andere films en series.
 
 
 
 
(de achterkant van het stadhuis)
We zijn zelfs door Wisteria Lane gereden. De straat uit Desperate Housewives. Grappig om te zien dat de huizen veel dichter op elkaar staan, maar wel gaaf om ze nu in het echt te zien. Voor mij als fan was dit een echte verrassing.
 
 

We zagen ook het vissersdorpje van Jaws. Hier zagen we hoe een haai een duiker aanviel en later dook er een mega grote haai uit het water en spoot ons nat. We kwamen te weten dat hier ook een aflevering van Murder She Wrote was opgenomen. Gelukkig was de moord niet gepleegd door een grote haai.
 

 
Veel set worden dus voor meerdere dingen gebruikt.

We zagen ook de set van Word of War. Hier lag een complete Boeing 747 in verschillende stukken. Gelukkig niet ons vliegtuig.
 


 

 

 

The Grinch
 
En we zagen hoe de moordenaar in Psycho zijn slachtoffer in de kofferbak van zijn auto verstopte. Hij betrapte ons en kwam naar ons toe met een groot mes. Help!!!!!
 
 

We kregen te maken met een plotselinge storm en een daarbij behorende vloedgolf en we kwamen terecht in een subway waar een aardbeving begon. Erg spannend. We zagen fragmenten uit de serie Bones (kijken we naar dus bekend) waar ze ook deze aardbeving beleefden.
 

Maar waarschijnlijk het hoogte punt van de rit was een 360 3D show van King Kong. We reden een tunnel en moesten onze brillen op zeten.
 
 
Toen zaten we plots in een scene van King Kong waar hij vecht met de T-Rex die ons wil opeten.
De trein schudde en we voelden het spuug van de dino. Het leek net alsof je er midden in zit. We wisten niet waar we moesten kijken. Super Gaaf!!!!
 

 
 
Na ons avontuur zijn we verder het park in gegaan om alles te ontdekken.
Met een hele lange roltrap gingen we naar beneden.
 
 
 

Hier vonden we de attracties: Jurassic park, The mummy Returns en Transformers.
Overal was er en lange wachtrij. 30 minuten was niks.

We besloten om bij Jurrasic Park in de rij te gaan staan. De rij liep goed door en het viel qua wachttijd best mee.
 
 
 
 
We wisten dat we nat konden worden, maar hadden geen idee wat ons te wachten stond.
De rit begon rustig met was schattige dino’s. Daarna kwamen de iets gevaarlijkere dino’s tevoorschijn. We gingen met de boot een ruimte in en toen begon het spektakel echt. We schoten door het water en zagen grote T-Rexen voorbij komen. We werden ook al een beetje nat. Maar aan het eind van de rit zagen we een hele grote dino en schoten we recht naar beneden het water in. Het water schoot alle kanten op en we waren zeiknat. Het water drupte langs onze oren, maar we moesten allebei heel hard lachen. Wat een gave rit. En het einde hadden we niet zo verwacht.
Nu moesten we alleen nog even opdrogen.
Door het mooi weer ging dat heel snel, maar Paul zijn sokken waren zo nat dat hij besloot ze dan maar uit te trekken.
 
 
We hebben een klein museum bezocht met een aantal film attributen.
 
(de auto uit Back to the Future)
 
 
 

 
De andere attracties waren zo druk dat we maar weer naar boven zijn gegaan.
We kwamen langs de souvenirs winkels die de grappigste dingen verkochten.
 
 
 
We liepen langs mooi huisjes die je de indruk gaven dat je in een andere tijd zat.
 
 

We kwamen hele gave auto’s tegen van fast & Furious. Vin Diesel stond foto’s te maken met mensen en ook Paul mocht met hem op de foto hahaha
 

De volgende attractie was House of Horrors.
Dit is een spookhuis die ik nooit meer zal vergeten.
 
 

We moesten er lopend doorheen.
Paul liep voor mij en achter mij liep een familie uit China.
De mevrouw had mij goed vast, want je zag er vrij weinig. Het eerste stuk was vrij onschuldig. Met zombies langs de route en sliertjes waar je doorheen moest.
Daarna kwamen er echte schrikmomenten want er waren echte monsters die je lieten schrikken. Geen poppen, maar echte mensen. En we wisten niet waar we deze konden verwachten. Onze Chinese vriendin had uiteindelijk Paul z’n rugzak vast, want die vond het best eng. En voor ons liep een vrouw helemaal verscholen achter haar man dat we ons afvragen of zij ├╝berhaupt iets heeft gezien.
Toen zagen we licht en bleken we weer buiten te staan. We hadden het overleefd. Paul liep door de uitgang en werd verrast door een jongen die om het hoekje iedereen liet schrikken. Omdat we dit niet hadden verwacht schrokken we inderdaad. Maar we moesten er wel hard om lachen.

 Paul wilde heel graag in de Simpsons attractie. Een lange wachtrij, maar blijkbaar is het niet anders hier. Gelukkig hoef je je niet te vervelen tijdens het wachten en na een (lange) tijd waren we aan de beurt.

  

 
We bleken in een virtuele achtbaan te zitten. Alles flits supersnel langs je heen en je weet niet waar je kijken moet.

Ik was eerlijk gezet wel blij toen het afgelopen was. Ik word hier altijd een beetje misselijk van. Maar ik wilde het niet missen en heb genoten van de rit. Wel even een aspirine toen ik buiten was.
 
 
 
 
We zijn ook nog bij de Special effects show geweest. Hier lieten ze zien hoe je special effects maakt en toevoegt aan de film.
Een leuke show met een grappige twist.

 Onze laatste attractie was de Mummy. Hiervoor moesten we de tassen in een kluisje doen, want we mochten niks mee nemen.
 

In de wachtrij hebben we gezellig staan kletsen met de locals. De jongen stond te vertellen dat hij een tante in Holland had. Bij navraag waar zij woonde antwoorde hij opeens: Ze woont in zweden. Tja, voor sommige Amerikanen is Europa een klein land.

De rij ging snel en toen moesten we het karretje in. We konden onze bril in een zakje voor ons doen. Eerst snapten we daar niks van, maar later begrepen we het wel.
Een super snelle achtbaan door het donker die vooruit en achteruit kon.

Na deze rit besloten we richting uitgang te gaan. Eerst onze tassen halen. De kluisjes werken op vinger afdrukken en natuurlijk deed die van mij niks meer. Maar gelukkig was er hulp en kon ik mijn tas uit de kluis halen.

Het was ondertussen al 6 uur en we waren het een beetje zat. We hadden honger!
Het werd tijd om het park weer te verlaten.
Via de citywalk liepen we weer naar de parkeergarage.
 
 
We zijn maar richting Anaheim gereden met de hoop op de route iets tegen te komen. Maar helaas, geen Mac onderweg.
 
 
Gelukkig zit naast ons hotel een Denny’s en na het inchecken zijn we gaan eten.
We hadden beide een zelf samengestelde hamburger en patat. We hebben de burger opgegeten, maar een paar frietjes bleven liggen.
 
 
 
We zaten helemaal vol.

De rest van de avond rustig aangedaan. Geklets met onze buren en gekeken naar het vuurwerk van Disney. Morgen gaan we dit van dichtbij bekijken met alle bijbehorende spektakels en muziek.

We zullen lekker slapen vannacht.

ps. We hebben ook een nieuw blog. Speciaal voor alle Halfords Lovers:
 

 

4 opmerkingen:

 1. Wat hebben jullie een leuke spannende dag gehad zeg.Wat een ervaring al die filmdecors.Geen tijd voor een jetlag.Billy en Splat vonden het ook leuk?Voor de volgende trip naar Disney ook vast heel veel plezier.xxx mam.PSwil je de robotwoorden uit het Halfordsblog halen aub?Deze site werkt prima zonder al die rare woorden en tekens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hehe gelukkig ik zat al te wachten op het vervolg van de vlucht.
  Deze Universal heeft toch ook weer wat andere attracties dan die in Florida, maar dat is wel leuk. Geweldig dat jullie zo lekker doorweekt zijn geworden in Jurassic Parc. Ik heb het tot nu toe toch altijd gered met wat druppels. Gaaf he, die rit van de mummy!!
  Ik ben benieuwd hoe Disney is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super eerste dag, jullie zaten er meteen allemaal in. Voor mij waren een paar dingen echt back to memory lane, ik ben in 1992 in Universal in LA geweeste en een paar attracties waren er toen ook (oa de overstroming)

  BeantwoordenVerwijderen