Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Las Vegas dag 2

We konden beide vanmorgen Maar moeilijk uit bed komen. De wekker ging af om 8 uur, maar we hebben een paar keer op de snooze knop gedrukt. Vandaag een relaxte dag.
Ons eerste uitstapje ging naar de Hooverdam. Een uurtje rijden vanaf ons hotel. Maar wel (kwamen we later achter) in een andere staat, namelijk Arizona.
Bij de ingang werden alle auto’s gecontroleerd op wapens, drugs en noem het maar op. Alles voor de veiligheid.
De agent keek bij ons in de auto en we mochten doorrijden. Blijkbaar zien wij er niet gevaarlijk uit.
Toen op naar de parkeergarage. Ik had gelezen dat het moeilijk parkeren was, maar na het betalen van een kleine bijdrage konden we auto snel en overdekt parkeren.
Om binnen te komen moesten we met een roltrap naar beneden. Daar stond een kleine groep toeristen al te wachten om naar binnen te gaan.
Ook hier werden we helemaal gecontroleerd. Tassen en rugzak door de scanner, want je weet maar nooit welke gek er een bom mee neemt. Paul had per ongeluk wat snacks in zijn rugzak. Dit mocht niet. Dus hij is even terug naar de auto gelopen en heeft werkelijk de hele rugzak leeg gegooid. Alles wat er nog in zat was een flesje water en z’n camera. Alles voor de veiligheid!!!
We konden kiezen uit verschillende tours. Deze waren allen niet goedkoop. We kozen voor de goedkoopste en meest eenvoudige. Een bezoekje aan het museum en een bezoek aan het uitkijkpunt.
 


 
 


 
 
 

 

 
Al met al was het best de moeite waard. We hebben een hoop geleerd over de dam en we zagen spectaculaire foto’s.
Het uitzicht vanaf het panorama dak was prachtig. Niet te veel over de reling kijken en het was best te doen. Het was er snikheet dus na wat filmpjes en foto’s zijn we weer snel naar binnen gegaan.
Blijkbaar was dit ook onze gehele tour. We zijn bij de uitgang naar buiten gegaan en hebben over de dam gelopen. Eerst aan de kant van de Colorado rivier en toen weer terug langs Lake Mead. Erg indrukwekkend.
 
 

 

 
 We waren wel weer blij toen we in de auto zaten met de airco aan. Wat was het warm buiten.
 

 
Op de route terug zijn we langs Hobby Lobby gereden. Dit is een grote hobby winkel waar ik graag naar toe wilde. Eerst nog even een hapje gegeten en toen lekker shoppen.
Wat een grote winkel. We zijn door alle indrukken helemaal vergeten foto’s te maken.
Zelfs Paul vond het een leuke winkel. Ze hebben er niet alleen van alles op gebied van hobby, maar ook decoraties voor in huis, bruiloften, stoffen enz. Ze waren zelfs al bezig met de kerst afdeling. Christmas in July! Is hier erg populair. Je kunt er niet vroeg mee beginnen.
 
 
Ik heb een aantal leuke spulletjes kunnen kopen. En het meeste met korting joeppie!!!
Paul z'n exacte woorden na afloop waren: leuke winkel, hier kunnen we nog wel een keer naar toe!
 
 Op de terugreis naar het hotel zijn we gestopt bij het MGM hotel. Het grootste hotel van Vegas. Ik had ergens gehoord dat er een pretpark aanwezig zou zijn. Wederom hebben we deze niet gevonden en het stond ook niet op de plattegrond.

 
Omdat we die avond naar Fremont Street wilden hebben we lekker snel eten gehaald om op onze kamer op te eten. Door een klein ongelukje van Paul hadden we bijna patat met frisdrank smaak, maar dat viel gelukkig mee.
Na ons diner zijn we in de auto gestapt.
 
Met de roltrap naar de Mac. Zoiets kan alleen in Amerika!
 
Eerst nog even gestopt bij de grootste souvenirs shop van Vegas voor wat leuke goodies.
Toen op naar Fremont.
 

We vonden een parkeerplek op een parkeerplaats waar we $3 moesten betalen. Dit konden we later bij een hotel weer terug krijgen. We dachten al; betaald parkeren in Vegas?
Fremont Street was geweldig. Overal lichtjes en muziek. Hier kom je nog licht reclame met echte gloeilampen tegen. Ook de Marlboro man staat hier. Waarschijnlijk niet de echte, want deze zwaaide niet met zijn arm.
 

 
 En overal straat artiesten. Je kunt met ze op de foto voor een kleine tip. Sommige mooi aangekleed en sommige te eng om naar te kijken.
We zijn tot het einde van de straat gelopen waar we het “Heart-Attack” restaurant tegen kwamen. We zijn hier niet gaan eten. We zaten nog vol van onze kleine hamburgers haha.
 

Op de route terug begon de show van Fremont Street. De koepel van LED lichtjes, waar je onderdoor loopt, begon beelden te laten zien van Queen. En je hoorde verschillende liedjes van de band. Super Gaaf!!! Helaas was het te snel voorbij. Het had van ons nog veel langer mogen door gaan.
Op de terug weg hebben we nog gewacht op een tweede show, maar het duurde te lang. We wisten niet hoe laat de volgende show zou zijn en het was al laat. We zijn maar naar de auto gelopen. Maar niet voordat we onze $3 terug hadden gehaald. We blijven tenslotte Hollanders.
In onze hotelkamer hebben we nog wat gedronken en het was bijna tijd voor onze vulkaan. Daar hebben we nog even van genoten zo laat op de avond.
Het was een leuke dag en we waren ook blij toen we in bed lagen. De rest van de mensen op de Strip zijn nog uren doorgegaan.

4 opmerkingen:

 1. Jullie genieten van alles,maar wij genieten ook.Wat een geweldig verslag elke keer.Hooverdam ziet er spectaculair uit.Prachtige foto's.Blijf genieten hoor!kus mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, geen drugs en wapens gevonden in jullie auto?

  Wat een indrukwekkend bouwwerk is de Hooverdam he! Als je erop staat moet het echt heel indrukwekkend zijn.

  Hey....leuk dat je de Hobby Lobby hebt gevonden. Haha, maar goed dat Paul zich daar ook heeft geamuseerd, want ze doen niet aan tafels voor partners en kinderen.

  Wat een geweldige show op Freemont street en ik wist niet dat jullie ook zo'n Queenfans zijn. Ik heb alle cd's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wouw, deze dam ging helemaal stuk in een aantal actie films, snap best dat ze zo stevig controleerde of jullie wel geen bom bij jullie hadden hahahaha...jullie zien er ook echt uit als prototype crimineel hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zou toch jammer zijn als je deze dam opblaast he. Op de eerste plaats overleef je het zelf niet en al het werk wat ze eraan gehad hebben.Ik vond het bovenop staan ook geweldig, en het kleine wandelingetje binnenin maakte minder indruk

  BeantwoordenVerwijderen