Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Zion & Las vegas

Normaal gesproken beginnen we de dag met het liedje van Queen: It’s a beautiful Day, The Sun is shining! Dat is een beetje traditie geworden.
Helaas konden we dat vanmorgen niet zingen. Het had weer geregend en het zag er somber uit. De temperatuur was ook maar 55 graden Fahrenheit (13 graden Celsius) .
Na een lekker ontbijtje gingen we op weg naar Zion en Las Vegas.
 Het was me het ritje wel.
We waren nog niet lang onderweg of we kwamen een bord tegen met daar op de waarschuwing voor overstekkende herten. Deze zien we wel vaker en gaf ook geen problemen. Maar net voorbij een bocht stonden drie herten midden op de weg. Paul kon op tijd remmen en toeterde even. De herten schrokken ervan en twee schoten verschrikt de bossen in. De andere probeerde een berg op te klimmen, maar dat lukte niet echt. Wij moesten even aan de kant staan, want onze koelbox was door het harde remmen omgevallen. En hij zat nog wel in de gordels.
Zowel voor de herten als voor ons was het flink schrikken. Gelukkig zijn we er allemaal zonder kleer scheuren vanaf gekomen. 
Rond de middag kwamen we aan in Zion. We gingen via de oost ingang het park in. Dit is de leukste ingang, want dan rij je door een hele lange tunnel.
  
De grote witte bergen om ons heen waren prachtig om te zien. De weg is rood gekleurd omdat deze gemaakt is uit steen van de rotsen. Heel bijzonder.
Bij de tunnel hoefden we niet lang te wachten. Het is toch bijzonder dat je een heel stuk dwars door de berg rijd.
Nadat we weer uit de tunnel kwamen is het net alsof je in een andere wereld bent. Met bergen en rotsen om je heen. Je rijdt het dal van Zion binnen.


 
Bij het visitors center was het weer een drama om de auto te parkeren. Het is een mooi park, maar dit is echt een min punt. Na twintig minuten rondrijden gaven we de moed op. We hebben weer het park niet kunnen bezoeken.
We vonden net naast de ingang een plekje zodat we bij het visitors center naar het toilet konden, maar we hadden geen zin meer op in de bus te stappen voor het park. Als we weer eens gaan, boeken we een extra dag speciaal voor dit park.
 Op onze route naar Las Vegas zijn we nog even gestopt in St. George voor een snelle hap.
We wilden ook nog naar Valley of Fire. Dit is een natuurpark een uurtje rijden vanaf Vegas.
Maar toen we daar aankwamen bleek dat we niet konden betalen met onze Annual pas. De ranger van het park vertelde ons dat het een flinke route was en dat het vooral mooi was voor hikers. We kregen wel een informatie folder mee. Na een paar snelle foto’s zijn we maar weer in de auto gestapt.

 
We kwamen laat in de middag aan in Vegas. Gelukkig konden we al wel inchecken. De aardige mevrouw achter de balie (volgens ons had ze ons vorig jaar ook geholpen) had geen schone kamer voor ons. Maar wel nog een kamer voor rolstoelen. We vroegen of het een mooi uitzicht had en dat bleek.
We hadden een grote kamer met een grote badkamer, Tafel en stoelen en een uitzicht op de vulkaan van de Mirage. Extra boffen voor ons!!!
  
 
 We wilden graag eten bij “the cheesecake factory”. Deze konden we vinden in Caesars palace. Nadat we ‘m eindelijk hadden gevonden bleek er een mega lange rij te staan. Nou, daar gaan wij dus niet in staan. En vooral niet als we nu honger hebben.
Dus toen maar naar de overkant van de straat waar we een heerlijk broodje Subway hebben gegeten.
 Paul wilde heel graag nog een keer naar “The Venetian”. Dit hotel is helemaal in het thema van Venetië. Prachtige plafond schilderingen en super dure winkels. Paul heeft mij ook dit jaar niet verrast met een diamanten horloge (haalt hij wel uit China hahaha).

 
De rest van de avond was het vooral slenteren langs hotels.
  
We waren aardig moe aan het worden en de voetjes gingen zeer doen.
We besloten terug naar het hotel te lopen en boven op de kamer (23e verdieping) te genieten van een drankje en de vulkaan uitbarsting.
We waren nog nooit zo blij geweest toen de schoenen uitgingen. Het was een top dag.

3 opmerkingen:

 1. Een mens mag ook weleens boffen.Mooie kamer en eerste rang voor de vulkaan!xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh, gelukkig geen herten onder de auto. Kuikentjes en een eekhoorntje is wel genoeg. En je rijd zo rottig over een hert heen.

  Jammer zeg dat ze weer geen parkeerplekje voor jullie hadden bij Zion. Misschien ligt het aan het tijdstip?

  Wat een geweldige kamer zeg!! En wat een top uitzicht!! Dit was een behoorlijk vermoeiende dag volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vreemd van het valley of firepark, wij hebben het (in 1995)wel met de parkenpas kunnen doen. Ik heb er alleen een vaag beeld meer bij vn woest, niet zo hoge bergen en struiken met een soort douchekapje van rag erover, dus misschien hebben jullie er niet zovee aan gemist.
  Zion is inderdaad wel jammer. Ga je gewoon volgend jaar weer, kun je alle gaatjes invullen. bryce bij zon, zion in alle rust

  BeantwoordenVerwijderen