Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

28 Juli: Disney Hollywood Studios

Ons uitstapje ging vandaag naar Disney Hollywood Studio’s.
In onze Disney shirts waren we klaar om te gaan.

Natuurlijk moesten we helemaal achterin op het parkeerterrein parkeren. Gelukkig was er weer zo’n handig treintje die ons naar de ingang bracht.
Bij de tassen check vond de medewerkster Billy. Ze vond ‘m geweldig! Vooral toen ik zei dat hij een Amerikaans truitje aan heeft met een Nederlands strikje. Splat vond ze ook leuk. We denken alleen niet dat ze zijn naam begreep. Maar al met al waren we goed gekeurd en mochten we doorlopen.


We hebben een fot0 van ons laten maken met op de achtergrond de tovenaarshoed van Mickey. We moesten van de fotografe de broer en zus pose aannemen.


We hadden geen idee waar we naar toe moesten dus gingen we gewoon maar op pad.
We kwamen uit bij Animation Courtyard. Hier konden we Disney figuren ontmoeten we leren hoe we ze moesten tekenen.
Ik had gehoord dat het tekenen erg leuk was en daar gingen we voor in de rij staan.
Helaas bleek er voor ons geen plek meer te zijn en we besloten door te lopen.
We hebben nog een test gedaan om te zien op welk Disney figuur we het meest lijken.
Paul lijkt op Alladin en ik op Ariel. Natuurlijk lijken we er qua uiterlijk niet het meest op, maar zijn onze karakters het meest te vergelijken met deze figuren.

Langs Micky Avenue ging onze reis weer verder.
We zijn in een museum over walt Disney geweest. Hier zie je de hele levensloop van walt. We kwamen foto’s en filmposter tegen. En we leerden nog wat over het hele Disney Imperium.
Aan het eind van de rit kon je een show zijn over Walt, maar dat hebben we niet gedaan.
We zagen de attractie Studio Backlot Tour. We zouden naar een aantal special effect kijken.
Er werden vrijwilligers uit het publiek gehaald die een scene moesten spelen waarbij er heel veel water en vuur gebruikt word. Aan het eind van hen acteer prestaties zagen we hoe de film geworden was.


Na nog geen tien minuten was het voorbij en we liepen achter elkaar aan richting uitgang. We liepen door een hal met heel veel film attributen. Sommige herkenbaar en sommige totaal onbekend voor ons.
Maar de attractie was nog niet voorbij. We gingen in een treintje die ons langs verschillende backstage ruimtes leidde. We zagen de kleermakers en de attributen makers.

We reden door een berglandschap waar we nog een show beleefde. We kregen een overstroming en vuurzeeën. Het treintje schudde heen en weer. Ik zat aan de buitenkant en werd een beetje nat. Gelukkig niet te nat!
Onze volgende stop was bij “Honey I Shrunk The Kids”. Hier loop je door een wereld waarbij het net lijkt alsof wij heel klein zijn. Met reuze grassprieten en insecten. Het speelgoed dat er lag was ook een beetje groot.

We liepen over Streets of Amerika en besloten hier een lekkere muffin te halen.
Helaas was hij voor mij net iets te groot, maar Paul heeft ‘m netjes opgegeten.

We liepen richt de Tower of Terror. Een groot hotel waarvan de liften niet helemaal werken zoals ze moeten. Voor geen goud ga ik hierin. Al geven ze mij geld toe. Dit is geen attractie voor mij (voor Paul ook niet).Maar er naast was nog een andere attractie. Rock ’n Roller Coaster (met Aerosmith muziek)
De wachttijd was 80 minuten, maar we wilden er graag in.Na zo’n drie kwartier tot een uur kregen we de mededeling dat de attractie kapot was en of we allemaal weer naar de uitgang wilde lopen.
We baalden even, maar niks aan te doen. Gelukkig stonden we niet vooraan in de rij toe ze de mededeling delen.

Voor het eerst hadden we onze fastpass geregeld. Via de app die Paul op zijn telefoon heeft staan hebben we de show van Indiana Jones ingesteld.
We mochten hierdoor als eerste doorlopen en waren zo verzekerd van een mooie plek.
De show was spectaculair. Er werd verteld hoe een film met stunts gemaakt werd en het werd meteen uitgevoerd. Veel geweren, vuur en knokken. Een aantal vrijwilligers uit het publiek werd gevraagd om de plaatselijke bevolking van het dorp te spelen.
We konden af en toe ook nog even lachen.

We hadden ook een fastpass voor de show van de kleine zeemeermin.
Leuke show met poppen en acteurs. Eerlijk gezegd hadden we er iets mee van verwacht, maar de show duurde maar 15 minuten. En met een paar liedjes erin ben je er zo.
Maar we hebben wel genoten. Al met al was het een prachtige show.
Daarna snel door naar The Great Movie Ride.
We zaten in een karretje die ons door vele film leidde. Er was veel interactie tussen onze gids en de showpoppen. Er was zelfs een gangster die onze kar overnam. Helaas voor hem ging hij later door hebzucht alsnog dood en was onze gids weer bij ons. Zij was ook veel leuker dan de gangster. Hij was zo moeilijk te verstaan.Paul had gelezen over een Hidden Mickey die erg moeilijk te vinden was.
Hij vroeg onze gids of zij ‘m kende en dat deed ze.
Ze scheen een zaklamp om het achterscherm bij de in en uitgang van de karretjes en toen zagen wij hem ook.


Het was ondertussen al laat en onderweg naar Fantasmic hebben we een hamburger gegeten. We hadden niet veel tijd meer doordat het uren duurde voordat onze burger er was. Hij ging dan ook met een sneltrein vaart naar binnen.
We waren op tijd voor de show.
Geweldig!!!
Met water werden er beelden laten zien.
We zagen ook diverse Disney figuren voorbij komen.
De liefdes koppels kwamen op bootjes voorbij varen.


Natuurlijk klonk er prachtige muziek en kregen we vuurwerk aan het eind.
Wat een super show!


Na afloop liepen we terug richting uitgang.
We dachten dat dit de eind show was.
Maar toen we buiten het park stonden zagen we het echte grote vuurwerk.
We hebben er onderweg naar onze auto van kunnen genieten. En we gaan toch nog een keer, dus dan kunnen we het vuurwerk nog beter zien.

Het was een leuke dag. Veel gezien en geleerd.

Dit park gaan we zeker nog een keer bezoeken.

4 opmerkingen:

 1. Ik vermoed dat het vuurwerk van Epcot was. Toen wij naar Fantasmic zijn geweest was er na de show niets meer. Wij hebben het park ondertussen zo vaak gedaan dat we de meeste attracties kunnen dromen. Maar het is een heel leuk park. Jullie genieten lekker van Disney!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben een speciale "Frozen"show waarbij je een vuurwerk show ziet. Die van Epcot was anders. We zullen de volgende ker iets langer blijven, dan weten we het zeker.

   Verwijderen
  2. OK, dat is dus nieuw. Dan moet je inderdaad nog eens terug!

   Verwijderen
 2. Wat een geweldige dag hebben jullie weer gehad. Jammer van die ene attractie,maar als je toch nog een keer gaat,kun je het weer opnieuw proberen. Magic Kingdom was zeker de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen