Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Dag 6: Monument Valley / Page

Vanmorgen ging om half 7 de wekker.
We hadden een lange weg te gaan deze dag dus vroeg opstaan was het beste idee.
Nog even een paar snelle foto’s van het hotel en de koffers gereed maken.
Binnen drie kwartier waren we uitgecheckt en stonden de koffers in de auto.

 Bij Macdonalds hebben we een heerlijk ontbijtje gehaald en zijn richting Grand Canyon gereden. Op de weg naar de uitgang aan de oostkant van het park hebben we een parkeerplek opgezocht. Zo mooi hebben we nog nooit ontbeten.


Na nog meer foto’s en een laatste blik naar dit prachtige spektakel gingen we op weg naar Monument Valley in Utah.
Het was een lange tocht. We begonnen in een bergachtig landschap, maar het uitzicht werd steeds groter en meer uitgestrekt. We reden in het Navajo gebied.
Navajo zijn indianen die hier leven. Geen wigwams of tipi’s, maar kleine huizen en caravans. Hoe die mensen zo kunnen leven is voor ons een raadsel.
We hielden een kleine stop bij een lokaal tankstation met winkel voor een toiletbezoek en om de benen te strekken.
Rond 12 uur kwamen we bij onze bestemming aan. Maar omdat het park op een tijdlijn in Utah ligt was het daar 1 uur.Het was meteen een prachtig gezicht om al die grote rotsen daar te zien staan. Ongelofelijk hoe groot ze zijn. Weer leek het of we naar een grote poster stonden te kijken.
De knop van de camera bleef ingedrukt. Dit wilden we zo goed mogelijk vastleggen.Daarna naar het Visitor Center gelopen. Daar hing een foto collectie van legersoldaten die in de tweede wereld oorlog geheime Navajo codes verzonden in Amerika. Zo werden de duitsers en de japanner op het verkeerde spoor gezet. Ook was er een collectie met echte oude indianen kleren en voorwerpen.
We konden met de auto wat dichter naar de bergen rijden.
Het was een hobbelige weg waar je maar 15 mph mocht. Gelukkig gingen we ook niet harder, want alles butste en klutste door de auto.
Bij onze eerste stop stonden heel veel toeristen en het was even wachten tot we een mooi plekje hadden gevonden. Ook waren er een paar kraampjes met Navajo sieraden. Ik heb even gekeken, maar niks gekocht.
Toen zijn we door gereden naar het tweede uitkijk punt. Het John Ford’s point.
Daar stond een cowboy op een paard op toeristen te wachten die als een echte filmster op de foto wilde. Wij hebben dat niet gedaan. We hebben een foto van de cowboy en paard gemaakt en het uitzicht en toen zijn we weer richting auto gelopen. De zon brandde in mijn nek en ik wilde weer naar het begin punt. Om de hele route te doen hadden we nog een 1 uur in een hobbelige auto moeten zitten. Dat vonden we geen goed idee.
De auto was lekker rood geworden door het rode zand. Tja. Het blijft een woestijn natuurlijk.
Nog even bij het Visitor Center langs de souvenirs gelopen en toen weer in de auto gestapt.
We moesten de hele weg weer terug rijden. Zo’n 2 uur door “saai” landschap.
We werden er allebei een beetje moe van en om weer op te frissen hebben we in een stadje langs de route een McFlurry gehaald. Macdonalds is ook werkelijk overal te vinden.
Fris en fruitig konden we weer verder.
Onze planning was om langs nog een park te rijden. De tomtom gaf deze niet aan. Het zou vlak bij het hotel liggen. We konden het niet vinden en het was ondertussen ook al 6 uur geweest.
Tom leidde ons maar naar het hotel.
We zijn ingecheckt en hebben de koffers op de kamer gezet. Daarna zijn we naar Wall-mart gereden om wat boodschapjes te halen. Blijkbaar zijn we daar 2 uur binnen geweest. Er is ook zoveel te zien.
Ik was Paul zelfs even kwijt.  Ik heb nog een paar leuke knutselspulletjes gevonden. Veel scrapbook is er niet meer. Ook hier veel quilt en stoffen.Het afrekenen ging niet zo gemakkelijk. We hadden een zelfscanner. Maar wij begrepen het systeem niet en er moest steeds een mevrouw komen om de boel te resetten. De snel kassa was dus niet zo snel hahaha.
We namen een Subway broodje mee om op de hotelkamer te eten.
Omdat het pas 9 uur was konden we nog even gaan zwemmen. Even dobberen in het bubbelbad.


Na een kwartier had ik het al bekeken en zijn we naar de kamer terug gegaan waar we lekker rustig hebben aangedaan. Het was ook een vermoeiende dag.

4 opmerkingen:

 1. Good morning,

  Wat is het gaaf zeg, zo mooi daar. Het is echt een te gekke reis he. Maarre eten jullie nog wel gezong, ik zie alleen mc donalds en de pizzahut haha. Slaap lekker. X ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat je saai noemt, ik vind het eerder overwhelming. Je gaat vanzelf je reisschema aanpassen met die hitte, vroeg op en weg en dan een grote middagpauze in de airco en 's avonds lekker relaxen bij het zwembad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige foto van Paul zo springend voor die rots!!!

  Dat shirt bij walmart hadden ze niet meer in Stevens maat, anders hadden we het meegenomen. Hahaha.

  Haha en dan die zelfscanner. Heb ik echt nog nooit gezien bij Walmart. Wel de rij van 10 items or less, waar wij toch per ongeluk elke keer in belanden met 15 dingen.

  Jullie hebben weer een heerlijke dag gehad. Geniet er lekker van, want de vakantie is om voor je het weet.

  Wij zijn weer in ons kikkerlandje en ik moet zeggen dat ik het hier niet koud vind met 17 graden. Ik heb net mijn jas maar weer uitgetrokken omdat het zo warm was. Zeg, was was dat winkeltje in de hoek van het winkelcentrum donker zeg. SAAI!!!! Kon niet eens kletsen. Dus nu maar zo!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn de foto s gaaf en wat gaan jullie lekker! Wel jammer dat de scrap spullen tegen vallen! Groetjes petra

  BeantwoordenVerwijderen