Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

25 Juli: Orlando

Het is toch heerlijk om te ontbijten op je eigen balkon met uitzicht op zee.
En dat konden we vanmorgen doen. Het zag er naar uit dat het vandaag zonnig zou zijn.
We hadden veel plannen vandaag dus gingen we na het ontbijt snel op pad.


Onze reis  ging naar Orlando waar we de komende twee weken een appartement hebben.
Maar eerst nog een paar kleine stops.
Ik wilde graag naar de scrapbookwinkel:  Whim So Doodle in St Petersburg.
We hadden Tom ingesteld zodat we over de grote brug naar St Petersburg zouden gaan. Dit is wel een tolbrug, maar dat wilde we wel meemaken.
De tol was $1,50 en deze hebben we bij een tolbeambte betaald. We vonden het wel een ervaring om het zo te doen en niet via de Sun pass Lane.
Vlak voor de brug was een uitkijkpunt waar we mooie kiekjes konden maken en gebruik konden maken van het toilet.Daarna gingen we over: The Sunshine Skyway Bridge
Een geweldig hoge brug. Dit hadden we echt niet willen missen.
We hadden de winkel snel gevonden. We konden de auto parkeren bij de supermarkt aan de overkant.
We hebben een rondje door de winkel gelopen en ik heb zelfs nog een leuke stempel gekocht.
We vonden het beide een mooie en leuke winkel. Een  aanrader voor de echte scrapbooker.


Voordat we verder zouden rijden hebben we nog een broodje gekocht bij Subway. We hoopten dat er snel een “resting area” zou zijn zodat we de broodjes konden opeten.
We gingen op weg naar Orlando.


Onze magen begonnen steeds meer te rommelen en we kwamen maar geen plek tegen waar we rustig konden eten.
Ik vroeg Paul uit te kijken naar een Subway zodat we op hun parkeerplaats konden eten. Het is een beetje raar om een Subway broodje te eten op een parkeerplaats van Mac Donalds.
Uiteindelijk kwamen we iets tegen dus Paul nam de afslag. Net na de afslag zag ik een bord met: Resting Area 2 Miles, dus we reden de snelweg weer op. En ik had nog gezegd: als we een Subway vinden dan is er vast na 1 miles een parkeergelegenheid.

Na een korte pauze konden we eindelijk doorrijden naar ons appartement.
We zijn door Celebration gereden. Dit hoort ook bij Disney en staat vol met prachtige huizen. 


Het was even zoeken, maar uiteindelijk vonden we ons onderkomen voor de komende weken.
Helaas waren we iets te vroeg. Het appartement was nog niet klaar.
Dus zijn we in de auto gestapt om bij een Outlet Centre te kijken. We zijn niet echt van de outlet winkels, maar we vinden het wel altijd leuk om even rond te kijken. Het is voor ons een uitje als we niks te doen hebben. Je bent er even uit zeggen we altijd.
Het was erg druk bij de parkeergarage van de Outlet. Sommige auto’s staan meteen stil omdat er mensen bij hun auto staan die misschien wel weg gaan. Voor ons was zo’n auto. Hij zorgde voor een flinke file omdat hij wachtte op een auto die weg ging.
Toen we uiteindelijk weer konden rijden, reden we naar boven en konden meteen in een lege parkeerplaats parkeren. Wat een grap!

We zijn bij de Disney outlet geweest en Paul heeft er een leuk T-Shirt gekocht.
Verder hebben we gewoon wat rondgelopen en naar de etalages (en rondlopende mensen) gekeken.

Toen het 4 uur was konden we terug naar het resort om ons appartement te bekijken.
En WOW wat eengeweldig appartement.
We hebben twee aparte slaapkamers. Natuurlijk reed Paul meteen zijn koffer in de kamer met het grote bed. Ik heb de kamer met de twee aparte bedden.
We hebben beide een badkamer, dus dat scheelt veel tijd in de ochtend.
Er is een leuk balkonnetje.
De woonkamer is super met een grote bank en aparte stoel.
Maar het mooist vonden we de keuken. Ik wil ook zo’n keuken thuis!
Met een super grote ijskast. Mega fornuis en zelfs een vaatwasser.
Hier kunnen we de komende weken best verblijven.We zijn ’s avonds naar Wal-Mart gereden voor wat boodschapjes.
We konden nu dingen kopen die we tot nu toe nog niet konden kopen. Zoals diepvries dingen.
We hebben nu ijsjes, pizza en een bevroren ontbijt (dit wil Paul al jaren proberen)
Na twee jaar Roadtrips met een koelbox achter in de auto kun je niet zo gemakkelijk diepvries goederen meenemen. Maar nu hebben we een hele grote diepvries, dus dit waren de dingen die we meteen in ons wagentje deden.
Bij het afrekenen ging het even mis. De machine pakte geen creditcards. Gelukkig had ik contant geld bij mij. De kassière was erg leuk. Een gezellige dame die het best vervelend voor ons vond. Ze was verbaasd dat ik $50 uit mijn portemonnee haalde. Waarschijnlijk ziet ze die zoveel op een dag.Na ons uitje bij de lokale supermarkt hebben we ontspannen op ons balkon. 
We hebben we pizza gebakken in onze grote oven. Daarna was het lekker ontspannen met een koel drankje en onze Ipads. Na genieten van een leuke dag en vast plannen maken voor de volgende dagen.

Disney here we come!

2 opmerkingen:

 1. Dat was weer een leuke dag! Jullie hebben weer veel gezien. Gaaf he al die hoge bruggen! Je bent langs het honkbal stadion, Tropicana Field, van de Rays gekomen waar we zondag naartoe gaan.
  Wij zijn hopeloos verdwaald in Celebration en moesten de Tom aanzetten om er weer uit te komen, maar wat een gave huizen hebben ze daar.
  Leuk appartement zeg! Leuk om te zien wat er allemaal zo anders is dan in Nederland, zoals de grote koelkast, wat wij ondertussen alweer zo gewoon vinden. Zo herbeleef ik ook weer dingen.
  Zijn jullie naar de Walmart op de 535 geweest? Dat is in dezelfde richting als ons huis strakjes. Over twee dagen sluiten we gezellig aan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt allemaal weer top! Gaaf is die brug he ik dacht echt ff dat er niks meer was aan de andere kant brrrrrr. Ben benieuwd wat Paul van zijn bevroren maaltijd vind ;), mijn ervaring was niet echt top hihi! Heel veel plezier in Orlando x

  BeantwoordenVerwijderen