Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Dag 1: De reis ernaar toe


Het was vanmorgen vroeg opstaan. Bij mij ging om kwart voor vijf de wekker. Ik had de hele nacht niet geslapen omdat ik toch wat zorgen had of ik niks vergeten was.
Paul en ouders kwamen om zes uur mij ophalen. Ook zij hadden slecht geslapen. En dan hebben we nog een hele lange dag te gaan.

Rond 7 uur arriveerden we op Schiphol. Paps ging een parkeerplekje zoeken en dat gaf ons mooi de gelegenheid om in te checken en de koffers af te geven.
Na een kop koffie hebben we paps en mams (gelukkig niet snikkend) uitgezwaaid.
Daarna heel snel door de douane. Door de zelfscanner gaat het tegenwoordig super snel.
Toen even taxfree kopen. Voor Paul geen aankopen, maar ik wel geslaagd.
We moesten om half negen boarden. We kregen nog een telefoontje van grote zus Sandra die ons nog even een goede reis wenste.
Omdat Paul en ik geen idee hadden wat er ging gebeuren wilden we nog even wat drinken.
Maar grote flesje water mogen on-ingeseald het vliegtuig niet in. Dus twee kleine flesjes gekocht. Maar deze werden ook ingesealed. We wisten niet of het nu mee mocht of niet, dus hebben we het nog snel op gedronken en zijn de lege flesjes op Schiphol blijven staan.  Het boarden ging vrij snel en rond kwart over negen zaten we in het vliegtuig.
Om tien uur was het dan zover en gingen we de lucht in. Het was toen in Nederland 22 graden.
Paul was helemaal niet bang en ik zat ‘m toch even te knijpen. Paul moest alleen maar lachen en het leek wel of hij in de achtbaan zat.
We hadden een tv scherm voor ons dus de hele reis hebben we films en series gekeken. De tijdschriften en de DS’s zijn in de rugzak gebleven.
We werden goed verzorgd door de dames van KLM.
We kregen een heerlijke lunch:
Kip curry met rijst. Een lekker bruin broodje. Een mini kaasje ( die hebben we als echte Hollanders samen met het broodje gegeten). Kikkererwten salade(alleen Paul vond die lekker). En als toetje: abrikozen/mango mouse met choco snippers.
Tussen door werden we verwend met nootjes, koekje en een heerlijk ijsje.
Het avondeten bestond uit een pasta salade, fruit en een pizza.

 Super lekker.

We vlogen over IJsland, Groenland en Canada en hebben daar prachtige foto’s van gemaakt. Vreemd genoeg zijn ze ook nog gelukt.Rond 11 uur (amerika tijd) kwamen we aan in Los Angeles. De rij bij de douane was lang en de mevrouw was alles behalve vriendelijk. Gelukkig werden we weer goed gekeurd en konden we de koffers gaan halen. En we stonden heel snel buiten.
Na 12 uur was ik blij dat ik even een sigaret mocht roken (verslaafd?) Nee, ik was gewoon blij dat we het gehaald hebben hahaha.
We zijn in de bus gestapt die ons naar het autoverhuur bedrijf bracht.
Ook daar weer een lange rij, maar nu met zeer vriendelijke mensen. Toen we aan de beurt waren was er geen gedoe over een grotere auto of extra opties. Tja, met z’n tweetje is dit toch wel de grootste auto hahaha.
We hadden in eerste instantie een Jeep uitgezocht omdat dat de enige waren die er stonden. Maar omdat we nogal aan te treuzelen waren kwam er een auto naast ons staan die nog veel mooier en beter was. Dus alle koffers en tassen uit de jeep in onze gloednieuwe Ford escape.

 We besloten om richting Hollywood te rijden.
Daar aangekomen zagen we de walk of fame. Dus auto in de parkeergarage en ons eerste culturele uitje was een feit.
Het was er heel erg druk en omdat er een film in première ging die week waren ze met de weg bezig.
We hebben uiteindelijk allebei de trottoir kanten met de sterren bekeken.


Ik was het na een tijdje zat. Hoe verder we liepen des te onbekender de sterren. Het was ook warm en we liepen beide in een lange spijkerbroek.
Na een verfrissende beker limonade zijn we terug gegaan naar de auto.
We wilden ook bij Wal-Mart wat inkopen doen.
Tom bracht ons netjes naar de winkel.
We vonden het tegenvallen. Misschien is dat niet bij elke Wal-Mart, maar deze was vies en met half lege schappen. We hebben gekocht waar we voor kwamen en zijn daarna richting hotel gereden.
Daar konden we de auto in de parkeergarage zetten (natuurlijk niet gratis) en rustig inchecken. Onze kamer zit op de 16e verdieping en de lift wilde niet verder dan de 15e. Hadden wij weer!
Maar uiteindelijk konden onze kamer in.
We zijn lekker gaan douchen en hebben in onze pyjama een lekker taartje gegeten dat we gekocht hadden. We hadden tenslotte wat te vieren.
Het is een lange dag geweest, maar het was de moeite waard.
Onze tocht door Amerika  kan beginnen!

5 opmerkingen:

 1. Wat fijn om te lezen dat de vlucht goed is gegaan. Inderdaad lang he. Hebben jullie wel een beetje geslapen.Want ja toen jullie aankwamen toen was het hier 22.00 uur en dan moet je eigenlijk gelijk in dat ritme komen. Heb net foto van paul op facebook gezien. Hebben jullie wel smsje van ma ontvangen. Ze is bang dat ie niet aankomt. Hoe laat is het nu precies bij jullie. Kus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom in de States!!! Lekkere lange reis achter de rug, maar zo te zien is alles prima bevallen en hadden jullie zlefs nog puf om wat te gaan doen. Ik ben net als Sandra erg benieuwd hoe lang jullie geslapen hebben. Het is daar toch 9 uur vroeger en dat is een aardige overgang.
  Ik zie dat jullie vandaag een dagje Disney hebben. Wow, da's meteen een goeie dagvulling. Maar wel een hele leuke!! veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat Walmart zo tegen is gevallen. dat kan inderdaad per Walmart verschillen. hier zijn ze altijd heel uitgebreid, maar in Miami zijn we ook al eens een slechtere Walmart tegen gekomen. Volgens mij zijn er ook nog verschillen in grootte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He gelukkig een berichtje en wat zijn jullie actief het vliegtuig uitgerold, ik had verwacht dat jullie zo gaar als boter zouden zijn. Knap hoor meteen shoppen en volhouden tot slaaptijd en morgen (als je het leest is het al achter de rug)de hele dag DISNEY, dan blijf je vanzelf wakker en zit je in het goede ritme. Ik hoop dat jullie Disney net zo super vinden als ik en er misschien zelfs een nieuwe verslaving aan over houden ( of misschien in de plaats van het roken). Ik blijf jullie op de voet volgen nu we contact hebben.

  BeantwoordenVerwijderen