Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Woensdag 12 Augustus: Magic Kingdom

We konden nog één Disney park bezoeken.
Uiteraard werd dat Magic Kingdom. We vonden het een goed idee om de vakantie met vuurwerk af te sluiten.
Tijdens het ontbijt heb ik nog wat aan het verslag van gisteren gewerkt. Helaas had ik geen tijd meer om het op internet te zetten. Morgen weer een nieuwe dag hahaha. We wilden niet te laat bij Magic Kingdom aankomen.

Onderweg genoten we nog even van de leuke rit door het Disney terrein.


We zagen de grote borden van Magic Kingdom al voor ons verschijnen.


We kregen een plekje aangewezen bij de slechteriken parkeerplaats. Lopend zijn we naar de ingang gegaan. Met de tram duurt het zo lang. Meestal zijn wij er al voordat het trammetje komt aanrijden.We namen de monorail en hoefden gelukkig niet lang te wachten. Vorige week stond er een enorm lange rij en werden we in banen naar de juiste monorail gebracht. Nu konden we bijna zo doorlopen.


We stapten uit bij Magic Kingdom en liepen naar de tassen controle. Ook hier werden we weer goedgekeurd. Met onze pas konden we zo het park in.


We namen een kaart mee en liepen het park in.
Er waren niet echt plannen voor vandaag.
We hadden drie fastpasses en de eerste ging pas om half 6 in.
Via Main Street en de winkels liepen we richting kasteel. Hier werden we verrast met een mini optreden. Een gezellig melodie klonk door de luidsprekers en de dansers zongen en dansten op het liedje.
Langs het kasteel liepen we richting onze eerste attractie.
Onderweg kwamen we nog het zwaard van koning Arthur tegen. Helaas kregen we het zwaard er niet uit en zullen we nooit koning worden van Disney World hahahaha.We kwamen aan bij de Kleine Zeemeermin. De wachtrij was maar twintig minuten en dat viel in vergelijking van vorige week erg mee. We hadden echt het gevoel dat het minder druk was dan de vorige keer.
De rij liep lekker door en we zagen de schelpjes al voorbij komen.
Van deze attractie word ik helemaal blij en ik heb dan ook met een grote glimlach in het schelpje gezeten.
Jammer dat het zo voorbij is.


Gelukkig was onze volgende attractie niet ver weg.
We gingen naar: It’s A Small World. Dit hoort er gewoon bij als je in dit park bent.
We stapten in het bootje en voerden langs alle werelden. Het melodietje zit drie dagen later nog steeds in je hoofd hahahaha.We hadden gelezen dat er twee Hidden Mickey's in deze attractie zaten en we hebben ze inderdaad gevonden.
Het was weer genieten van al die vrolijke poppetjes. Alle landen komen voorbij en natuurlijk ook Nederland. En nog steeds vragen wij ons af waarom ze denken dat wij ganzen hoeden. Daar staat Nederland toch niet om bekend?

Aan het eind van de rit zie je de poppetjes allemaal nog een keer voorbij komen. Ze zijn allemaal in het wit en zingen gezellig het bekende liedje.We stapten uit het bootje en liepen richting uitgang.
Plots stond Paul stil en ik zag hem zenuwachtig zijn zakken voelen en in zijn tas kijken.
Hij was zijn telefoon vergeten!
We liepen terug naar de bootjes en legde uit wat er gebeurd was. Gelukkig wist Paul dat we in een rode boot hadden gezeten. De medewerker wist gelukkig het nummer van de boot.
Nu moesten we wachten tot de boot terug was.
En wat duurde dit lang. Voor je gevoel is de boottocht heel snel, maar als je staat te wachten varen ze wel heel erg langzaam.


De medewerker zag onze boot al aankomen en liep er naar toe.
Hij vroeg de mensen in onze rij of ze een telefoon hadden gevonden.
Er was een beetje chaos, maar toen zij iemand dat er een telefoon op de grond lag.
De vrouw die na ons in het bootje was gestapt had hem op de richel gelegd. Naast het water!!! Dat doe je toch niet. Je geeft zoiets toch aan een medewerker.
Gelukkig had Paul zijn telefoon weer terug en konden we rustig ademhalen.
Ik had even een beetje nicotine nodig, want Paul had mij erg laten schrikken met deze actie.
Ik zal voor Paul een leuk tasje haken zodat hij zijn telefoon om zijn nek kan hangen. Kan hij hem nooit meer  verliezen.


Na deze actie konden we verder met onze reis door het pretpark.
Er waren bij veel attracties lange wachtrijen.
We besloten lekker te gaan wandelen en dan zouden we vast iets leuks tegen komen. Paul hield met zijn telefoon de wachttijden van de attracties in de gaten.

We liepen bij het huis van de Robinson familie naar binnen. Het is een boomhut waar je doorheen kunt lopen.
Ook hier gingen we op zoek naar de Hidden Mickey ’s , maar die hebben we niet gevonden.

De attractie van de Pirates is tijdelijk gesloten. Dat vonden we erg jammer, want dit is een attractie die we beiden erg leuk vinden. Om toch nog even in de sfeer te blijven liepen we de souvenirs winkel in.Buiten hoorden we Jack Sparrow en we gingen een kijkje nemen.
Het was een show waarbij de kinderen leerden hoe ze een echte piraat konden zijn.
Uiteindelijk zijn ze allemaal piraat geworden en kregen een certificaat mee.
Hebben we toch nog wat piraten gezien.
Bij de Haunted Mansion was de wachtrij maar veertig minuten. Dit gaf mij mooi de tijd om foto’s te maken.
Ik liep al filmend de wachtrij in en ik werd aangesproken door een medewerkster. Ze vroeg of ik een kaartje wilde meenemen. Zo kunnen ze meten hoelang de wachtrij is.
Ik vertelde haar dat dit mijn favoriete attractie is en dat ik al heel veel foto’s heb.
Ik moest het kaartje inleveren en met haar meelopen. Ze had ons in de fastpass rij gezet.
Wat een aardig meisje!!
We konden zo doorlopen en waren binnen een paar minuten bij de voordeur.
Wel een beetje jammer dat ik geen foto’s heb kunnen maken van alle grafstenen en andere grappige beelden. Maar volgens mij heb ik ze vorig jaar ook allemaal al op de foto gezet hahaha.
De rij ging snel en voor we het wisten zaten we in de Doombuggy.
Ik heb weer genoten. Dit blijft toch mijn favoriete attractie. En steeds ontdekken we weer iets nieuws. Jammer dat we op een gegeven moment moesten uitstappen. Ik had nog wel een rondje gewild.
Paul trakteerde mij op een ijsje. Hier plagen we hem altijd mee en nu heeft hij zijn woord gehouden.
Ik koos een mango ijsje en Paul had het Mickey hoofd.
Gelukkig had ik het ijsje in het plastic laten zitten, want het smolt enorm. Lekker plakkerig ook. Gelukkig heb ik opfris doekjes en we waren zo weer fris haha.


We stonden in de stad van de Film Tangled en ik ging op zoek naar Pascal de kameleon. Dit is het vriendje van Rapunzel en die zit verstopt op verschillende plekken.
Ik heb er drie kunnen vinden. Ik geloof dat er tien verstopt zitten, maar we hadden geen zin om ze allemaal te zoeken.


Bij de attractie PhilarMagic stond een korte rij. Het is een 3D film waarbij Donald Duck op zoek gaat naar de toverhoed van Mickey.
Erg grappig.


We liepen door een paar winkels en verbazen ons nog steeds wat je allemaal al niet kunt kopen.
Helaas waren de Elsa jurkjes niet in mijn maat verkrijgbaar hahaha.We liepen naar Tomorrowland en gingen kijken of er nog iets te doen was waarbij we niet te lang hoefden te wachten.
Bij de attractie van Monsters Inc. was de wachtrij niet zo lang. Bij Stitch trouwens ook niet, maar die attractie vinden we niet zo leuk.
Bij Monsters Inc. konden we even zitten en lachen om de grapjes die gemaakt worden. Het publiek mag soms meedoen en Paul hoopt stiekem dat hij ook een keer mag meedoen. Helaas zijn we wel met onze T-shirts op het scherm geweest, maar onze gezichten zagen we niet.


We liepen langs de treinrails en zagen de stoomtrein al aankomen.
We besloten ook in te stappen en bij Main Street weer uit te stappen. Een kort rit, maar dat scheelde ons weer lopen.Via Main Street en het kasteel liepen we naar Peter Pan. Onze eerste fastpass voor vandaag.
De wachtrijen zijn hier altijd belachelijk lang. Je moet 90 minuten in de rij gaan staan voor een attractie van nog geen 3 minuten.
Gelukkig hoefden wij met onze fastpass niet lang te wachten en voor we het wisten vlogen we met Peter over London en kwamen we aan in Neverland.
Na drie minuten konden we weer uit stappen.Het was ondertussen al etenstijd en Paul had een leuk restaurant gevonden.
We moesten hiervoor helemaal naar de andere kant van het park. Dat vonden we niet zo erg, want de hele dag hadden we van hot naar her gelopen om ergens te komen waar de wachttijd kort was.

Het restaurant lag in Adventureland en ze serveerden er hamburgers.
We kozen een lekkere uit en liepen met onze bestelling naar een lege tafel.
De burger zag er een beetje kaal uit en ik vroeg mij af of we deze nog konden vullen. En ja, dat kon. We waren gewoon langs het gedeelte met de sla en tomaatjes gelopen.
Ik heb de burgers gevuld en het was een heerlijke maaltijd. Als extra hadden we echte Mickey rietje besteld. Met een prijs van $0,59 is dit waarschijnlijk het goedkoopste dat je in dit park kunt kopen.Met een goed gevulde maag konden we verder door het park.

We zagen dat er bij Belle en het Beest geen lange rij stond.


Helaas duurde het wachten toch iets langer en hebben we waarschijnlijk veertig minuten staan wachten.
Maar dat was het wel waard. Dit vinden we gewoon een schattige attractie.
Je gaat via het huis van Belle naar de werkkamer van haar vader.


Hij heeft een magische spiegel waarbij hij altijd naar het kasteel kan. De spiegel word groter en je kunt er dan echt doorheen.In de volgende kamer word je opgewacht door de klerenkast die voor iedereen een kostuum heeft.
We gingen namelijk Belle verrassen en de ontmoeting van haar en het beest naspelen.
Het is echt een attractie voor kinderen, maar wij moeten altijd erg lachen om die kindertjes. Het is gewoon schattig om te zien hoe ze reageren.
In de volgende kamer stond Lumière op ons te wachten en riepen we Belle.
Het verhaal werd verteld en er werd nog even gedanst.


Aan het eind mochten alle kinderen op de foto met Belle en kregen ze een boekenlegger.
Maar wat hebben we gelachen. Vooral om de twee vaders die de wachters van het kasteel speelden. Ze zaten helemaal in hun rol hahaha.


We gingen weer kriskras door het park en kwamen uit bij Buzz Lightyear. De wachttijd was veertig minuten en we hadden uitgerekend dat dit net zou kunnen met onze volgende fastpass.
Volgens mij duurde het wachten iets langer dan veertig minuten, maar gelukkig is er onderweg genoeg te zien.
Buzz stond weer op zijn vertrouwde plekje. Vorige week konden we hem niet zien, maar nu stond hij weer instructies te geven over hoe we de slechterik konden verslaan.
Het is altijd weer strijd tussen Paul en mij. Paul is duidelijk veel beter in dit soort spelletjes, maar ik heb goed mijn best gedaan. Helaas kon ik ook dit keer niet van hem winnen.
Na Buzz liepen we door naar onze fastpass. Hiervoor moeste we weer terug naar Adventureland en dat betekende dat we helemaal naar de andere kant van het park moesten.
De parade zou zo beginnen en we wrongen ons door de mensen massa heen. Wij hebben de parade al een paar keer gezien. We gaan nu liever in een attractie.
We kwamen aan bij Jungle Cruise. Deze attractie hebben we nog nooit gedaan.
We stapten in een bootje en een grappig meisje leidde ons door de jungle. Onderweg kwamen we dieren tegen en indianen stammen.
Helaas was het te donker om foto’s te nemen. Ook filmen had weinig zin. Er was wel verlichting aan de boot, maar dan was het nog moeilijk om iets op foto te zetten.
We kwamen het vliegtuig tegen waarbij de kop in Disney Hollywood Studio’s staat (Great Movie Ride: Casablanca) en het staart stuk hier.
Het meisje dat de boot bestuurde was erg grappig en maakte vaak flauwe grapjes. Maar ze zat goed in haar rol. Ze was echt overenthousiast.
Aan het eind van de rit kreeg ze dan ook een applaus.

We hadden nog twintig minuten voordat het vuurwerk ging beginnen.
Ook hier hadden we fastpasses voor.
Op ons gemak liepen we richting Main Street en zagen de laatste praalwagen van de Electrical Parade voorbij rijden.
We liepen naar een apart stukje op het midden plein. Onze pasjes werkten en we konden binnen een plekje uitzoeken.Veel mensen zaten er op het kunstgras, maar ik bleef staan. Ik had het perfecte plekje gevonden.
Na een kwartier ging de show beginnen.
Als eerst was er de lasershow die projecties op het kasteel laat zien. Prachtig om te zien en ik had inderdaad een mooi plekje uitgezocht.
Er waren niet zo heel veel mensen op onze fastpass plek. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen de fastpassen voor de spannende attracties bewaard. Ik ben in ieder geval blij dat wij dat niet gedaan hebben.

Na de lasershow was het nog heel even wachten tot het vuurwerk.

De lichten gingen uit en de show ging beginnen.
Paul heeft prachtige foto’s kunnen maken. Het knopje van het toestel heeft niet stilgestaan.

Na het vuurwerk gingen veel mensen richting uitgang.
Wij zijn natuurlijk nog gebleven.
Als eerste liepen we richting Haunted Mansion. Wat is er leuker dan een spookhuis in het donker.
Nu zijn we wel in de rij gaan staan. Alle grafstenen zien er wel wat enger uit zo in het donker.


Na de Haunted Mansion wilden we naar Winnie de Pooh.
Helaas was deze door omstandigheden even dicht.


Paul zag dat de Barnstormer in het circus gedeelte maar vijf minuten wachttijd had.
We moesten toch nog die kant op, want ik wilde graag mijn eigen Duffy kopen. Dit is de reisbeer van Mickey.
Ze hadden een korting als je de beer en een speciaal pakje zou kopen. Deze aanbieding had ik verder nergens gezien, maar wel bij het circus.
Ik zag dat de deuren van de winkel al bijna dicht waren en liep snel naar een medewerker. Hij vertelde dat de winkel inderdaad dicht ging.
Ik vertelde over de aanbieding en dat het jammer was dat ik Duffy niet kon kopen.
Ik mocht toch nog even naar binnen als ik heel snel was.
Paul moest buiten op mij wachten.
Gelukkig wist ik precies wat ik wilde hebben en waar Duffy lag.
Blij liep ik de winkel uit en achter mij werden de deuren gesloten.

Nu gingen we toch nog naar The Barnstormer.


 

Bij de achtbaan stond geen rij.
We moesten nog wel even wachten omdat iemand z’n handtas was verloren. Gelukkig vonden ze hem tussen de rails. Hoe kun je tijdens het instappen je tas verliezen. Dan zal het vast een klein handtasje zijn geweest.
We hadden nu alleen één probleem: hoe ga je in een karretje met twee mensen, twee rugzakken en een tas met reisbeer.
Het was even proppen en we zaten helemaal opgepropt in het karretje.
Gelukkig duurde de rit niet lang en toen moesten we ons weer uit het karretje zien te wringen.
Ik ben blij dat we niet lang hoefden te wachten bij deze achtbaan, want ik had er geen uur voor in de rij willen staan.

We liepen terug naar Winnie de Pooh en konden nu wel in de rij gaan staan.
We zaten alleen in een karretje en genoten van de gezellige rit. Dit was de laatste attractie die we in Disney zouden bezoeken.

Via de winkels van Main Street liepen we richting uitgang.
Het was ook bijna sluitingstijd.
Paul kocht nog een nieuw drinkglaasje en ook ik heb nog iets kleins gekocht.
We hebben nog kort met de kassières staan praten. Ze kenden Nederland en één van hen was er wel eens geweest.Toen we weer buiten stonden was het exact 12 uur en begon het kasteel van kleur te veranderen. Er werd afscheid genomen van alle mensen en we werden vriendelijk verzocht het park te verlaten.
We keken nog even naar de laatste glitters die op het kasteel verschenen en toen was het echt tijd om naar huis te gaan.

Het was een lange dag en de beentje hebben goed gewerkt vandaag.
Ik heb zelfs een blaar op een blaar.
Gelukkig hoef ik morgen niet zoveel te lopen.


Duffy is het nieuwste lid van onze reis club!


4 opmerkingen:

 1. Gezellig weer een reisgenootje erbij. Maar is hij niet wat groot om steeds in je rugzak mee te nemen?
  Het klinkt echt of je niet meer naar Disney gaat. Klopt dat of is het meer voor dit jaar afgelopen en brengt volgend jaar weer nieuwe kansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Magic Kingdom blijft een geweldig park voor jullie. Alle,nou ja bijna alle,attracties zijn geweldig om te doen. Moest wel glimlachen dat je schrijft op de parkeerplaatsen van de slechterikken te moeten staan,haha! En dan halverwege de dag nog stress van een vergeten telefoon. Maar gelukkig zijn er nog eerlijke mensen. In dit geval niet zo slim,maar toch telefoon weer terecht. Gezellig voor Billy en Splat dat ze er een nieuw vriendje bij hebben. Wie weer waar ze volgend jaar naar toe gaan. Jullie hebben deze geweldige vakantie in traditie afgesloten met weer prachtig vuurwerk. Het was een spetterend eind!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat jullie vakantie alweer voorbij is , wens jullie een veilige thuisreis . Bedankt dat we mochten meegenieten en tot ziens in de winkel. Groetjes Poekie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, jullie hebben aardig wat kilometertjes gelopen in MK. Maar dan ook wel alle leuke dingen gedaan. Doen wij vandaag dan ook maar. ;-).
  Ik zie Paul al helemaal met een gehaakt Miniontasje om zijn nek. Stoer man! Hahaha Ik kan me levendig voorstellen hoe het voelt je telefoon kwijt te zijn. Je hart slaat dan een keer over. Maar gelukkig is hij terug.

  BeantwoordenVerwijderen