Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

27 Juli: Animal Kingdom

Vandaag stond Disney ’s Animal Kingdom in onze planning.
Nadat alle tassen gepakt waren konden we vertrekken.
We zitten heel dicht bij alle parken, want binnen twintig minuten stonden we al op de parkeerplaats.


Er stonden mensen te wachten voor een treintje die hen naar de ingang zou brengen. Wij dachten dat het best een stukje lopen was en zijn ook in de rij gaan staan.
Uiteindelijk bleek de ingang om de hoek te zijn. Lopen was misschien sneller geweest.Met de plattegrond op zak zijn we op weg gegaan. Geen idee waar we heen gingen. We zouden vanzelf wel iets tegen komen.
Animal Kingdom is een dierentuin met veel leuke attracties en shows. Er is dus altijd iets te doen en te zien.
We zagen otters, mooie vogels en natuurlijk “The Tree of Life”. Dit is een hele grote boom waar allemaal dieren op te zien zijn. Je weet niet waar je kijken moet.


We liepen een trail die ons dichterbij de boom zou brengen, maar het pad liep in een rondje en we hebben alleen een papegaai en een ooievaar gezien.
We gingen door naar Afrika.
Hier stond een gezellige trommelband ons al op te wachten.We liepen door naar: Kilimanjaro Safari’s. We gingen op leeuwenjacht!


Dit is een rustige attractie waarbij je in een bus zit en langs allerlei dieren komt. De chauffeur/gids was erg grappig. Ze wist veel te vertellen over alle dieren. Het was een hobbelige rit en het was ook moeilijk om foto’s te maken. Maar Paul heeft het heel goed gedaan. Er zaten veel mooie kiekjes bij.Hierna weer een trail gelopen: Pangani Forest Exploration Trail. We zagen hippo’s en gorilla’s.


Onze volgende tocht was met een trein naar: Rafiki’s Planet Watch.
Het bleek een informatie / onderzoeks centrum te zijn met een leuke kinderboerderij. We hebben er wat rond gekeken en besloten om niet de geitjes te gaan aaien. Dus terug naar de trein!We gingen door naar Azië. Hier hebben we de: Maharajah Jungle Trek gelopen.
Hier vonden we tijgers en gazelles. Er was ook een vogel tuin met prachtige vogels die heel laag vlogen. Ze waren nestjes aan het bouwen.Hier in Azië zit een wildwaterbaan. We zagen dat de mensen er kletsnat uitkwamen. Helaas hadden wij daar weinig zin in dus deze attractie hebben we overgeslagen. De wachtrij was ook een beetje lang.
Dus liepen we door.
We liepen langs: Expediotion Everest. Een achtbaan waar we toch wel heel graag in wilde. Ook hier stond een flinke rij.


We zijn door gelopen om het park nog verder te verkennen. We konden altijd nog terug komen. Paul heeft op zijn telefoon de Disney app gedownload. Hier vinden we informatie over de parken. Je kunt er fastpasses mee aanvragen en kijken hoelang een wachtrij is. Heel handig dus.

We kwamen aan in Dinoland. We kochten een ijsje voor wat verkoeling.
In Dinoland kun je leuke dingen doen die te maken hebben met Dino’s. Eerlijk gezegd is het wel meer voor kinderen dan voor twee volwassen mensen. Zo gaan wij toch echt geen dino botten opgraven en slaan we de vliegende dino’s ook maar over. Toch is het een leuk land en er is ook een achtbaan. Hier zouden we later terug komen.


Maar eerst terug naar Expeditie Everest. We wilden heel graag deze rit maken en besloten om gewoon maar in de rij te gaan staan. Meestal duurt het wachten lang, maar doordat er van alles te zien is om je heen valt het best mee.
Paul is nog steeds aan het zoeken naar Hidden Mickey’s en zag op internet dat bij deze attractie ook een paar verborgen Mickey zouden zijn. Tijdens het wachten hebben we ons dan ook niet verveeld.
Wat een geweldige rit!!!!!
Je zit in een karretje die je boven in de berg brengt. Je verwacht dat het een snelle val naar beneden gaat maken, maar dat valt erg mee. Je scheurt door de berg. Dan zit je in de berg en sta je opeens stil. Een Yeti is in aantocht. Dan gaat de rit naar achteren. Met hoge snelheid ga je achteruit. Ik wist op een gegeven moment niet meer of we naar voren of naar achteren gingen. Wat ging dit snel.
Dan sta je opeens weer stil. En weer zien we de Yeti.
Ik hoorde iemand achter mij zeggen: doe je ogen dicht, het is zo een flinke val.
En dat was het ook! Het karretje ging weer vooruit en we maakte een diepe val. Dat was even gillen!
Maar wat een gave rit. Dit was echt het wachten waard.
We vonden nog een Hidden Mickey boven de ingang voordat je naar beneden valt. Je ziet ook dat de meeste mensen gillen hahaha!


We liepen langs Dinoland naar de Attractie: Dinosaur. Onderweg kwam we een aantal Disney figuren tegen die een feestje hadden. We zagen Meneer Beer, Rein Vos, Rafiki en Stampertje flink dansen. Ze deden YMCA van de Village People en ze deden de polonaise. Het was een gezellige boel en zelfs mijn beentje hebben niet stil gestaan.Bij Dinosaur was geen lange wachtrij.

We kwamen in een ruimte waar we een klein filmpje te  zien kregen.  Het werd verteld door  de acteur die in CSI Hodgins speelt. Ik had al gemeld dat er veel bekende acteurs meedoen.
We gingen in een karretje en zouden door de tijd heen rijzen om een Dino te onderzoeken.


Onderweg kwamen we van alles tegen. Het karretje schudde alle kanten op en maakte scherpe bochten. Het was een wilde rit. Aan het eind schoot er een grote gevaarlijke dino tevoorschijn.
Echt geschrokken waren we niet. We wisten dat er iets zou komen. Dat is tenslotte altijd met dit soort ritjes. Maar we hebben genoten. Het was een hele leuke attractie.
Natuurlijk loop je via een gift shop naar buiten. Hier vonden we grote enge dino’s. Ik denk niet dat we deze in het vliegtuig mee naar huis mogen nemen.Terug in Dinoland hebben we daar de achtbaan ook maar gedaan. Niet over de kop, maar rustig in een bakje. Toch vind ik persoonlijk dit soort achtbanen nooit zo prettig. Je word hard door elkaar geschut bij elke bocht heb ik altijd het idee dat het bakje van de rails afvalt. Dat is gelukkig alleen bij mij het geval en Paul vond het wel leuk. We kunnen weer een achtbaan van ons lijstje afstrepen.
We wilden graag de show van de Lion King zien en liepen snel naar het theater.
De show was geweldig. Wij zaten in het vak van de leeuwen en moesten regelmatig brullen.
De zangers van de show konden prachtig zingen en het kippenvel stond dan ook regelmatig op onze armen.
Er was acrobatiek, dans, zang en humor. We hebben ons geen seconde verveeld.

Daarna snel terug richting Dinoland om de show van Nemo te zien. We waren gelukkig op tijd.
Ook deze show was fantastisch. We zagen de film, maar dan met echte figuren en veel zang. Het was: Nemo de musical. Heel knap hoe de acteurs de vissen vast hielden zodat het lijkt alsof je alleen naar de vissen kijkt. Er was van alles te zien op het toneel.
Het was genieten.

De show was rond kwart voor zeven afgelopen en het park zou tot zeven uur open zijn.
Gelukkig krijg je nog wel genoeg tijd om het park te verlaten, maar de attracties gaan dicht.
Dus besloten we terug naar de auto te gaan. Dit keer liepen we naar onze parkeerplaats. We waren er zelfs eerder dan het treintje.
Op de terugweg zijn we bij Burger King gestopt om wat eten te halen. We hadden honger gekregen van deze actieve dag. We konden de rest van de avond bijkomen van alle indrukken.

Morgen staat het volgende Disney park op de agenda, dus op tijd naar bed!

3 opmerkingen:

  1. Weer een geweldige dag geweest! De eerste 2 foto's heerlijk herkenbaar!! Wij zijn toen niet naar animal Kingdom geweest maar naar busch garden in Tampa daar maar vlgde keer staat in inderdaad animal kingdom op het lijstje ziet er top uit! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch een heel leuk Disney park!! Jullie hebben het weer erg naar je zin gehad. Haha ja hier kan je beter lopend naar de ingang ipv met het treintje. Dat doen wij ook altijd. Gaaf he die Yeti achtbaan en Dinosaur! De show in de Tree of life is ook erg leuk. Wij hebben de trails nooit gedaan. Te veel lopen voor Michael, maar genieten nu lekker mee van jullie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen