Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Pismo Beach

Het was weer lekker rustig opstaan vandaag.
We zijn naar beneden gegaan voor een lekker zelfgemaakt ontbijt. Dit keer heeft Paul de wafel gebakken. En dat heeft hij goed gedaan, want hij smaakte goed.






 
Daarna alle spullen ingepakt en naar de auto gebracht. We konden met een gerust hart uitchecken. Het was een prima hotel.

Onze rit zou ongeveer 3½ uur duren.
Na een tijdje werden we toch wel een beetje moe en zijn we bij de eerste rustplaats gestopt. Deze plekken zijn echt geweldig. Netjes en schoon met dito toiletten. Hier kan ons land een voorbeeld aan nemen.
Het doel was om de benen even te strekken en dat hebben we dan ook gedaan.
 Na een tijdje kregen we een beetje trek. Ik wilde graag bij In&Out burger eten omdat ik deze nu eigenlijk het lekkerst vind.
Het duurde even, maar plots zag ik het gele uithangbord van de keten en zijn we snel van de snelweg af gegaan.
 
Je kunt bij deze burgertent kiezen uit drie soorten burger en dan is de keus snel gemaakt. De prijs is hier ook super. Voor een normale burger betaal je $1,95. En dan heb je een boordje met een echte hamburger, sla, tomaat, ui en saus. Hij ging erin als koek.
 We hoefden nog maar een klein stukje naar het hotel.
Er kwam wel een flinke mist opzetten. Koud, maar prachtig om te zien.
 
 
Toen we daar aankwamen stonden er ons een paar verrassingen te wachten.
We bleken een kamer te hebben met een hot-tub. Wij wisten dat niet en de dame achter de balie keek ons verbaast aan. Ze had wel verwacht dat we dat zouden weten. Wat een super verrassing!
We moesten wel een bedrag betalen van $7, maar dan hadden we gratis internet, de krant, gebruik van handdoeken voor op het strand en het mooiste van alles: fietsen.
Als extra verrassing ontvingen we ook een fles champagne van het huis. Helemaal gratis!!!. Toen ik zei dat we geen champagne dronken kregen we een fles appel cider. Ook lekker.
Toen we in onze kamer aankwamen waren we erg verrast. Wat een gave kamer. Met een mega groot bed met wel 10 kussens, een ruime badkamer en outdoor spa.

 
We hebben de koffers neer gezet en beneden een mooie fiets uitgezocht.
 



 

 

 

We zijn eerst naar het noorden gefietst. Een leuke tocht, maar helaas nier langs de zee. We zagen ‘m wel, maar van een afstandje. Toen we in het dorp ernaast aankwamen hebben we even uitgerust en zijn weer terug naar Pismo Beach gereden.
 
 







 
We zijn nu richting zuiden gefietst.
We kwamen aan bij een soort van vlindertuin. Helaas voor ons geen vlinders gezien. Blijkbaar is het nu te warm voor ze.

 
We zijn weer op de fiets terug gereden richting hotel.
Ondertussen hadden we aardige pijnlijke billen gekregen. We waren ook al 1½ tot 2 uur aan het fietsen.
 In de hotelkamer hebben we onze schoenen gewisseld voor slippers en zijn naar het strand gelopen. Ons hotel zit aan het stand dus we hoefden niet ver te lopen.



 
Het was erg koud door de mist die al de hele middag rond Pismo Beach dreef. Prachtig om te zien, maar de temperatuur was erg gedaald.
Het water van de zee was ook niet erg aangenaam. Toch zagen we mensen in het water die aan het zwemmen of surfen waren.
Via het strand zijn we naar de pier gelopen. Deze zijn we opgegaan en zijn toto het einde toe gelopen. Als het weer mee had gezeten dan hadden we een prachtig uitzicht gehad vanaf deze plek. Maar helaas!


 
Vanaf de pier zijn we richting ons restaurant gelopen. Hier hebben we vorig jaar ook gegeten en dat was goed bevallen.
Het Splash Café is een klein maar gezellig eetcafé waar je verschillende dingen kunt bestellen. Ze zijn beroemd voor hun “Clam Chouder Soup”. Dit is mosselsoep in een broodje. Het was heerlijk. Hij was zo groot dat de soep wel op kon, maar het broodje niet meer. Maar het was zeker de moeite waard.
 

Terug in het hotel zijn we nog even in ons privé spa geklommen. Het water was heerlijk warm. We hadden een zachte straal water die zorgde voor de ontspanning.
Dit was even genieten na zo’n vermoeiende dag.
Ik wilde er dan ook niet meer uit.


 
We hebben ook de fles bubbels opengemaakt. De appelcider smaakte goed. Het is dan ook gewoon appelsap met bubbels. Hier zit er in de koeler veel chiquer uit dan het in werkelijkheid is.

 
Maar we voelden ons even heel bijzonder. Het lijkt wel alsof het hotel denkt dat we een stelletje zijn. We hebben de openhaard ook nog even aangehad.
Lekker romantisch met je broer in een hot-tub bubbels drinken haha.
Hoe dan ook het was een leuke dag. Nog even genieten van deze laatste dagen, want het zit er alweer bijna op.

5 opmerkingen:

  1. Haha ik denk dat wel meer mensen denken dat jullie een stelletje zijn. Maar wat leuk die fietsen dan zien je toch beter de omgeving misschien dan met de auto. Dus vandaag naar La, laatste deel van de reis alweer. Pff wat is het weer snel gegaan he.
    Met Jeroen gaat alles goed hoor, gelukkig niks met zijn hart heeft wel even zuurstoftekort gehad, maar is weer hersteld. Moet nog wel verder de molen in voor onderzoeken. Kus van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee om de omgeving per fiets te bekijken, je ziet veel meer als met de auto en je wordt minder moe dan te voet. Goed dat je jezelf ook even in de hot tub op het net hebt gezet, bij de foto van Paul dacht ik even dat hij in een pierenbadje zat. Jullie genieten echt elke dag weer van wat anders. Ik ben nu echt van plan om deze kant van Amerika weer eens te bekijken en houdt jullie ideeen goed in mijn hoofd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk fietsen in Amerika, weer eens wat anders en het zijn nog van die leuke fietsen ook.

    Groetjes, Wanda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahaha, weet je zeker dat je niet de honeymoonsuite hebt gekregen?? Wel gaaf hoor zo'n bubbelbad op je balkonnetje. Wij hebben nu wel een suite, maar geen balkon.

    Dat is weer eens heel wat ander, Amerika verkennen op de fiets. Jullie hebben aardig wat verrassingen gehad!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een belevenissen weer vandaag.Voor$7,-geweldig leuke dingen.Een hot-tub op je balkon,champagne en ook nog een fietsen!Moet niet gekker worden.Denk dat jullie van onze Amerikagangers de eerste zijn,die op de fiets de omgeving hebben verkend.En daarna als beloning eerst met de voetjes langs het strand en daarna in een lekker warm badje.Paul zijn foto ziet er inderdaad uit alsof het een pierenbadje is.Het is al met al weer een geweldige dag voor jullie geweest en voor ons weer heel erg leuk om alles te lezen. Kus mam.

    BeantwoordenVerwijderen